Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Spawn #19 vélemény, vagy amit akartok

2020. augusztus 06. - Peter Porker

Sziasztok!

Meg kell vallanom, a Spawn a kedvenc képregény sorozatommá vált. Ezért nem történhet meg úgy egy kötet elolvasása, hogy ne írnék róla egy kis ajánlót itt a blogon. Eljött az idő, megjelent a Spawn #19 kötete, szerintem egy olyan hangvételű kötet, ami még a fősorban nem fordult elő sosem. Megpróbálom spoilermentesen. Mert Spawnt olvasni kell.

A #18 kötet végén emlékezhettek, hogy Spawn - látszólag - megint rosszabbul járt, mint amit szegény megérdemelne már. A Földre száműzik, és minden erejét elveszti. Ha jól emlékszem, az előző kötetben jelent meg Nyx is, aki tudjátok, mmmmm. Shespawn? Mond ez valamit? Biztosan. Ebben a kötetben kicsit jobban kibontakoztatják a karakterét, és a Sam és Twitch 1. kötetében megismert boszorkányos praktikák is előtérbe helyeződnek.

Az a helyzet, hogy ami eleinte zavaró volt Spawnban, vagyis hogy csomó töltelék rész van benne, ami nem viszi előre a cselekményt, már egyáltalán nem zavar. Ugyanis minden egyes ilyen kitekintős történetből egy kis darabot kapunk a nagy képből. Legalábbis ebben reménykedem. :D Mindenesetre ebben a nagyon vaskos kötetben is volt pár ilyen sztori, amiből megismerhetjük Al Simmons egy új oldalát. Viszont nem akarom lelőni a poénokat.

A válogatott képeken is látszik, visszatér egy régi ismerős, egy új testben. És könyörtelen, ravasz, vérszomjas, bohóckodik és már egyáltalán nem vicces. Nagyon jól felépített történetet kapunk, és a kötet egy hatalmas cliffhangerrel ér véget... Laciiiii! Ne csináld ezt velünk. És mikor jön már a 20. rész? :D 

Most már a Spawn nem gyermekmese. Felmetszett nyakú örömlányok, lőtt sebek, hullahegyek tesznek arról, hogy kiérdemelje a minimum 16-os karikát. :D Angel Medina rajzai fenomenálisak, élethűek, nehezen emészthetőek, lassan lapozósak. Greg Capullo és Danny Miki borítóit pedig ki kellene állítani valami galériában.

A magyar kiadó ismét kitett magáért. A sokszor dicsért gyönyörű kemény kötéses kiadvány egy digitálisan felújított Spawn borítóképet kapott ismét. A kötetben az eredeti képregény borítók és vázlatok is helyet kaptak, hogy még jobb belátást nyerjünk a képregény alkotás folyamatába.

Remélem a képek magukért beszélnek, és aki még nem olvasott Spawn, a bejegyzéssel meghoztam a kedvét. A korábbi Spawn kiadványokkal kapcsolatban is született több bejegyzésem, mondjuk a Hellspawn szériáról, ami idén kap egy impozáns újrakiadást.

A kiadónál még kaphatóak a sorozat első részei is, aki kedvet kap hozzá, nyomás az ivadek.hu oldalra. Ez is egy olyan képregény, ami érdemes a bizalmatokra.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr1916116696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása