Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Rai #2 képregénybemutató

2021. február 27. - Peter Porker

Sziasztok!

2021-ben folytatódik tovább a Rai 2019-ben indult sora. Írója Dan Abnett, a rajzokért Juan José Ryp felelős.

A Rai első könyvében egy negyedik évezredben játszódó történetbe csöppenhettünk. Az a helyzet, a negyedik évezred nagyon magával ragadó, és ez nincs másként a második kötet elolvasását követően sem.

Folytatódik Rai és Raijin, a két emberfeletti képességű robotnindzsa hajtóvadászata a gyilkos mesterséges intelligencia (Apa) biztonsági mentései után. Ezúttal viszont olyan lényekkel kerülnek szembe, amikkel nem biztos, hogy elbírnak.

Két szálon futnak a cselekmények. Az egyik szálon Rai és Raijin egy szintetikusok által lakott városba téved, miközben társaik az adatvilágban kutakodnak egy rejtélyes hang után.

A rejtélyes hang Raynek nevezi magát, és ismerős lehet a Valiant olvasóknak, ő bizony Deadshoot, aki Apa lomtárában rostokoll, mintha már csak egy hulladékfájl lenne. Tudniillik Apa az ő testét is felhasználta, hogy világuralomra törjön. Ehhez ki kellett a lelkét űznie a testből. A képen ő látható.

Rai és Raijin egy a pozitronikusok (szintetikus élet) felsőbbrendűségét hirdető közösségbe kerülnek, ahol a helyi vezetőről, Fúzióról derül ki, hogy ő bizony Apa biztonsági mentéseit, örököseit olvasztotta magába, így szerezve magának felbecsülhetetlen hatalmat. Rainak ez nem tetszik természetesen, és ki akarná belezni, viszont...

Egy magát Darknak nevezett sötét vihar tör a harcolókra, aki minden organikus életet magába szippant, a szintetikusokat pedig, csak úgy hobbiból, kiirtja, amerre jár. És hőseinket pécézi ki magának.

Gyorsan végig értem a képregényen, és ez baj. Nagyon, nagyon szórakoztató olvasmány, sok csavarral, és nagyon finom humorral. Ahol kell, ott pedig vérrel. A rajzok pedig továbbra is csodálatosak. Talán az zavart bennük egyedül, hogy sok helyen céltalanul ködösítve, homályosítva vannak. Én szeretem az élesebb rajzokat, de ez lehet csak az én egyéni szocproblémám.

Remélem a harmadik rész is hamarosan előrendelhetővé válik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr4516442512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása