Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Dragonero 3-4 (vélemény)

2019. január 27. - Peter Porker

Sziasztok!

Ma a Dragonero 3. és 4. kötete kerül sorra. Mielőtt elkezdenétek, itt a korábbi bejegyzés linkje, ahol az első két kötetet veséztem ki: https://tinyurl.com/ybr9cqa2

Az a helyzet, hogy a korábbi álláspontomhoz képest még jobban megszerettem a Dragonero képregényt. Ez a két kötet most letett valami igazán frankó dolgot az asztalra.

A korábbiakhoz képest ez a két kötet Ianra (Dragonero) és Gmorra (TG Hulk, csak vicceltem, ork) helyezi a hangsúlyt. Az író nem csak a történetek megírására, hanem a karakterek kibontására is nagy hangsúlyt fektetett. A két kötetben két történet fut végig, és komolyan nem tudom eldönteni, melyik tetszett jobban. Hiányolom a sárkányos sztorit még mindig, de remélem egyszer lesz benne (na jó, most is volt, egy Nessi-szerű tavi rutyutyu az egyik képkockán).

Fene mód érdekes világot rajzol le ez a fantasy, ezt egyből a harmadik kötet elején éreztem, amikor az élőhalottakat egészen máshogy mutatja, mint azt megszokhattuk. (Van is rá utalás, hogy lesz majd dolga Iannak az élőhalottak városában, én állok elébe). Ezen kívül az is tetszik, hogy felveti a több létsíkos (mágiavilág) koncepciót, kíváncsi is vagyok, hogy mi lesz ennek a vége.

Örömmel tudatom, hogy kiléptünk a korábbi kardozós körökre osztott játékos fantasy klisékből, és két igen lebilincselő történetet kaptunk, amellett, hogy a képi ábrázolás továbbra is pazar. A részletes és állandóan azonos színvonalú karakterrajzok mellett a városképek, falusi életképek, vagy a hegyvidéki tájkép megfogja a szemet.

Ezekben a kötetekben csomó mindent megtudhatunk Ianról és Gmorról, hogy a Dragonero világában milyen viszonyok uralkodnak a fajok között. Na fajokból is kapunk egy csomó vadonat újat. Nekem a gigászi Karkassero (egy ritka bunkó böszme nagy állat, aki utálja az orkokat) és a csöcsös nimfa tetszett a legjobban. Ezen kívül részletesebb képet kapunk Ian csoportjáról, a fürkészekről is.

A paneleken igen dinamikus, részletesen megrajzolt harcokat láthatunk, de az már a korábbi köteteket is jellemezte.

Összegezve: nekem nagyon tetszik a sorozat, ez utóbbi két kötet megerősített ebben. Kicsit a humor faktor, amit keveslek.

Itthon kiadja a Goobo Kiadó. A képen az egyik kötet borítója látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr8314592258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása