Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Spawn #21

2021. március 21. - Peter Porker

Sziasztok!

A héten kézhez kapták a Spawn előfizetői a magyar keménykötéses szexi Spawn 21. részét és az Ivadék Átka második kötetét. Áldassék az Infinity Kiadó és mindenki kedvenc Lászlójának neve. Köszönjük Laci.

Az ivadék e kötete a Spawn 150-164 számait, név szerint az Armageddon sztorit tartalmazza. A Spawn Hungary facebook csoportban több alkalommal felhívták rá a figyelmet, hogy ez a történet minden eddigi Spawn-t felülmúl, és a híresztelések nem voltak alaptalanok.

Elolvasva a kötetet úgy érzem, hogy Spawn ebben teljesedik ki, igazából összeáll a kép, mik is az erőviszonyok, és valami elcseszett módon kerül bemutatásra a világmindenség teremtője és ősi ellensége.

A Spawn-nak szokás hátrányára írni, hogy vissza-visszatér saját magához. Sokszor ismétli önmagát, előhoz korábbi konfliktusokat és főgonoszokat, ezzel húzva az olvasó idejét. Én sosem éreztem így. Valószínűleg azért, mert én megrögzött Spawn hívő vagyok, ha egyszer Laci megalapítja a Magyarországi Spawn Kultusz Egyházát, nekem küldheti elsőként a meghívót az alakuló ülésére (címemet tudod).

 A történet elején ezúttal is visszatér egy régi ismerős (hókuszpókusz, csoki kókusz, nyam-nyam), és még számos ismerős, démoni horda alakjában. Szóval annyira az ismétléstől most sem tudtak az alkotók elszakadni. Igazából Spawn világának állandó alkotóelemeire szabadon támaszkodhatnak az írók (Hine és Holguin), mivel jól működnek egy kicsit másfajta szerepben, mint amiben korábban megismerhettük őket. Emlékeztek biztosan a Wynn-Violátorra, ami azért meghökkentő volt.

Nem akarok spoilerezni. Az Armageddonban olyan szerepcserék várhatóak, amikre igazán egy olvasó sincs felkészülve. A képregény történetvezetése fantasztikus. Spawn minden füzetben megtanulhat valami újat, hogy aztán még hatalmasabbá fejlődhessen. Minden fejezet végén olyan fordulatokkal borzolja az idegeinket, hogy azonnal tovább kell olvasni.

Az apokalipszis brutálisan került ábrázolásra, ezért ez a képregény már csak felnőtt olvasóknak ajánlott. Zombi hordák, egymást marcangoló mindenféle lény, fröcsögő vér és agyvelő. Minden, ami egy gore horrorhoz kell. És a végére még maradt idő egy kis lelkizésre is. Al Simmons egy viszonylag új oldalát ismerhetjük meg. Blake nagyi fontos szerepét is kiemelném még, szerintem nagyon megható a jelenléte, mint az eddigi összes történetben.

Úgy érzem, Spawn története tökéletes lezárást kaphatott volna ezzel a fejezettel. Tényleg zseniális sztori.

Essen szó a rajzokról is. Angel Medina kezdi a sort, majd Philip Tan fejezi be. Eltérő rajstílus, mégis koherens. Medinát imádom, és állandóan ajnározom nektek. Tan pedig nagyon Capullosra veszi a figurát, egyben friss is a stílusa. Szerintem eddig ez a legbrutálisabb Spawn kötet, itt nem hogy patakokban, de folyókban folyik a vér (szó szerint).

Csapjatok le rá az ivadek.hu oldalon, és keressétek a facebookon a Spawn Hungary Képregény csoportját. Ez egy tökéletes történet volt. Nem tudom, lehet-e még ennél jobb. Tartok tőle, hogy nem. De ne legyen igazam.

A képen Zera látható, az őrült szeráf, Isten legádázabb harcos angyala.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr8416471844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.24. 10:05:21

mikor kijött a semicnél füzetben vettem, szerettem, de annyira nem ,hogy ezeket a köteteket akár csak megnézzem.

Érdemes?

Peter Porker 2021.03.24. 10:23:53

@doggfather: elfogult vagyok, mert nekem ez a kedvenc sorozatom. A kötetek nagyon igényesek, eddig a történet kifogástalan. A rajzok szintúgy. A mellékszálak is fantasztikusak, gondolok itt a hellspawn és az ivadék átka köteteire. Nagyon szép formátum, kemény kötés, digitálisan felújított borítók, és minden kötetben extrák

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.25. 10:06:57

@Peter Porker: ejj a világ minden pénze kevés lenne mindent megvenni ami jó. :S
süti beállítások módosítása