Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Outcast - A kitaszított

2020. november 13. - Peter Porker

Sziasztok!

Az a baj, ha az ember egyszerre több képregényt olvas párhuzamosan, elveszik a részletekben, és egyiknek sem ér a végére, így cikk sem születhet belőlük. Most viszont a nálunk tiszavirág életet élt Outcastet sikerült gyorsan végigolvasni. A Frike Comics jóvoltából ugyanis nagyon akciósan lehetett hozzájutni a képregény itthon megjelent 4 részéhez együtt.

Robert Kirkman munkásságát a Walking Deadből ismerjük sokan. Viszont rendkívül termékeny írónak mondható, és határainkon innen és túl is hatalmas népszerűségnek örvend. A Walking Dead egy nagyon jól sikerült képregénysorozat, így hatalmas csalódás volt, amikor a Marvelnek végzett bérmunka keretében Kirkman elkurvult, és írt egy akkora blődlit, mint a Marvel Zombik. Erre volna igény? Remélem nem. Az Outcast nekem kimaradt korábban, most néztem, a képregények 2016-17-ben jelentek meg a Frike Comicsnál. Jó rég volt, és összesen 4 füzetkét ért meg az eredeti sor 6 részét magában tömörítve.

Mire is számítottam. Igazából semmire. A borítók alapján ez valami masszív alkesz naplója lehet, aki állandóan pépesre veri a pókerező nyugdíjasokat a sarki 728-as számú italkimérésben.

Természetesen nem erről van szó. Bár ami a borítók vérességét illeti, a képregény belül sem szűkölködik ketchupban. Sajnos a 6 füzet max bemelegítésnek lehet jó, egy külföldön sok részt megélt sorozatból. Viszont arra mindenképpen jó volt, hogy ha itthon nem adja ki senki, ez a sorozat megéri a misét, berendelem külföldről.

A kitaszított mibenléte sem derül ki a rövid bevezetőből. Igazából arról van szó, hogy egy amcsi kisvárosban némelyik ember önidegenként kezd viselkedni, mondhatni elég gonosz lesz. Egy kisfiúval indul az egész, aki megeszi a saját ujját. Értsd ez alatt: tényleg megeszi a saját ujját. Papot kell hát hívni. A tiszteletes nem bír a kisfiút megszálló démonnal, ezért segítséget kér főhősünktől, aki korábban már pár embert pépesre vert, viszont soha semmi problémája nem akadt ebből a lelki gyötrelmeken kívül.

Ugyanis ahol a kereszt és a szenteltvíz nem hat, ott megjelenik a kitaszított, akit a megszálló gonosz lelkek nem szívelnek, ezért érintésétől (vagy verésétől, ki mit szeret) elhagyják az ártatlanok testét. És az utóbbi időben nagy szükség van a szolgálataira, mert megszaporodik a megszállások száma. A kitaszítottról kiderül, hogy gyerekkora óta küzd a démonokkal, ugyanis anyját is, majd saját lányát (?) is megszállta valami, ezért veszít el mindenkit maga körül. A gonosz lelkek kicsit rá vannak szállva szegény párára.

Igazából ennyit gondoltam bevezetésnek, nem lelőve a többi poént. Szerintem egy nagyon jó atmoszférájú képregénysorról van szó, és nem fogom kibírni, hogy ne rendeljem meg a folytatást külföldről, mert az alapötlet nagyon tetszik, és Kirkman tényleg kitett magáért. Szóval aki bele szeretne kóstolni az új köntösbe öltöztetett ördögűzésbe, az rendelje meg a Frike Comicstól (magyar[kukac]frike[pont]net), amíg a készlet tart. ;)

A képen a képregények borítói láthatóak.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr2416284316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása