Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Judge Dredd: Dark Justice (spoileres)

2021. március 29. - Peter Porker

Sziasztok!

2015-ben a 2000AD magazinban jelent meg a címben szereplő történet először 12 részben. A Dark Justice a magazinon felül megszerezhető fantasztikus album formájában, kemény borítóval, irtó szexis megjelenésben. Ezt hoztam el nektek ma.

A képregény megjelenése szerintem tökéletes. A Rebellion ismét egy olyan kötetet engedett ki a kezei közül, ami bármelyik kiadónak a dicsőségére válna. Eredetileg nem egy hosszú történetről van szó, viszont rengeteg bónusz tartalmat kapott, borítókat, terveket, forgatókönyvet.

A képregény képei pazarok. A rajzokért Greg Staples felel, aki azt hiszem eltöltött némi időt a rajzok elkészítésével. Úgy 5 percre saccolom. :D A kedvenc panelem az albumban teljes oldalas képpé nagyított Anderson bíró. Hihetetlen realisztikus, szerintem gyönyörű rajz. De ez a minőség jellemző a képregény nagy részére. Ha lehet olyat mondani, hogy egy megtestesült Halál lehet realisztikus. Néhol pedig eléggé "Ezquerrásra" lett véve a figura, amit fogjunk fel tisztelgésnek a nagy mester előtt.

Halál bíró és brancsa nekem a kedvenc Dredd főellenségeim. Mindig előkerülnek valamilyen formában, hogy aztán jól meg legyenek szívatva. Korábban a Necropolisban, vagy a Batman/Dredd kötetben lehetett velük találkozni, már ami a blogos bemutatóimat érinti.

A mostani történet nekem teljesen az Alient hozta. Adott egy kolonizcióra tervezett űrhajó, amivel most nem egy felderítőcsapat, hanem a gazdagok hagyják el a pusztuló bolygónkat, egy új hazát keresve. Az űrhajón van mindenféle, csak a multimilliárdos közönség által megfizethető szórakozási lehetőség, így sportstadion, egy tengerpart, és igazi luxus dolgok tömkelege.

 Szóval elindulnak útjukra a gazdagok és szépek, hogy itt hagyják ezt a haldokló sárgolyót. Viszont a számításokba, mint ahogy az lenni szokott, ezúttal is hiba csúszik.

A Földön fura jelenségek, gyilkosságok szaporodnak el, amik mind egy emberhez lesznek végül köthetők. Ugyanis egy úriember elég megszállítottan kezd viselkedni. Természetesen nem a szentlélek, hanem a Halál bíró nővéreiként ismert rusnyaságok szállják meg szegényt, hogy ismét hidat emeljenek a két világ között. A pszi bírók hamar rájönnek, hogy Halál és barátai visszaverekszik magukat a mi világunkba, hiába voltak már párszor elnáspángolva.

Mit is kell tudni Halál bíróról? Ő egy olyan világ szülötte, ahol maga az élet a leghatalmasabb bűn, és itt nálunk  rengeteg a bűnöző, akik likvidálásra szorulnak. Ezúttal is vele tart Mortis (a hétszünyű koponyányimonyók), Tűz bíró, és Félelem (a szárnyas fejű Judge Fear), csak hogy teljes legyen a gárda.

Miután a kolonizációs hajón elkövetik az első emberölést, majd a másodikat és a harmadikat is (lol) egy hullanedvekkel teli medencében fürödve emberi testét levetkőzve a mindig mosolygó Halál lép elő, hogy igazságot szolgáltasson (és csapdát állítson Dreddnek).

Amire a Dredd és Anderson bíró vezette mentőcsapat eléri a luxushajót, már csak hullahegyeket találnak. És itt kezdődik a móka csak igazán. A másik dimenzióbéli bírók ugyanis felrobbantják Dreddék mentőhajóját, így a mentőcsapat összezárva találja magát ezekkel a szörnyekkel, távol mindentől. De aki már olvasott Dreddet, az tudja, hogy valahogy mindig kikecmereg a csávából.

A bírák bujkálása és a túlélők keresése olyan - néhány eltéréssel -, mintha a Nostromo fedélzetén utaznának, és habár nem tudjuk hányadik, de az utasok közt helyet foglalt a Halál. A kihalt űrhajóbéli jelenetekkel az alkotók nagyon elkapták a hangulatot, a hullahegyek, egy gyerek megkínzása, majd a bírák darabokra szaggatása ijesztő űrhorrorba fordítja az egészet, aminek a vége természetesen a győzelem, és Halál bíróék az űrben lebegve találják magukat.

Ez kemény volt.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr9816482660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása