Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Dragonero Legendák

2021. március 13. - Peter Porker

Sziasztok kedves Olvasók!

A héten megérkezett a Bubi Boltos rendelésem. A frissen megjelent Dragonero 9. része, és a Dragonero Legendák volt a csomagban, utóbbit foglalom kicsit össze ebben a bejegyzésben.

A Dragonero sorozatot már többször bemutattam nektek. Egy fordulatos, izgalmas fantasy történet, sárkányokkal, orkokkal, elfekkel, és rengeteg más, csak erre a világra jellemző fajjal.

A Dragonero Legendák első kötete Ian Aranill és Zagor (őt nem ismertem előtte) közös történetét tartalmazza. Két külön világ találkozása ez a kötet, és nekem igazán üdítő volt.

Dragonero egy gonosz technokrata nyomát követi csapatával, akinek az erődjét szipoly zsoldosok védelmezik furcsa, nem evilági tűzfegyverekkel. Ahogy bejutnak az erődbe, Myrva hamar rájön, a technokrata egy térben-időben utazást lehetővé tévő géppel a jövőbe utazott, és onnan szerzett puskákkal szerelte fel hadseregét.

Ian és Gmor abba a bizonyos másik világba megy hát, ahol Zagor és társa, Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez Y Gonzales keresztezik útjukat. A múlt és jelen világának védelmezői összefognak, hogy a gonosz tervét meghiúsítsák. A tudós szörnyű terve pedig az, hogy a technokraták, a tudomány képviselői hatalmának kiteljesítésével, a mágia eltörlésével fogja uralni Ian világát.

És akkor beszéljünk a képregény kinézetéről. A Dragonero sorozat eredetileg fekete-fehér, ami nagyon jól áll neki. Én kifejezetten szeretem. De. És itt egy hatalmas de. Ez a színezett képregény gyönyörű lett. A képregény ezen a félig mattos papíron nagyon jól néz ki. A színezése gyönyörű, illik a képregény világához. Nagyon nagyot dob a cuccon, és a karakterek nagyon életszerűek így.

A másik, hogy a fekete-fehérhez képest ez sokkal brutálisabban hat. Amikor Ian és Gmor kaszabolnak, és szakadnak szét a testek, vagy a testek hullanak darabjaira a vágásoktól, tiszta horror az egész. A legdurvább képen, ami megmarad a fejemben, amíg élek, Ian nyíllal lövi gégén az egyik szipolyt, és nagyon durván néz ki, ahogy bugyog ki a száján a vére.

Vegyetek Dragonerot, mert ennek a sorozatnak folytatódnia kell. És sajnálom magam, mert még Zagorral is meg akarok a közeljövőben jobban ismerkedni. Köszönöm a Goobo kiadónak (nem). Jaj nekem.

Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr6916459832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása