Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Hope... for the future képregénybemutató

2020. december 09. - Peter Porker

Sziasztok!

Még mindig elég sok mindent olvasok párhuzamosan, viszont az idén utoljára érkezett külföldi cucc hozzám, és nem tudtam kihagyni az elolvasását. Ez a 2000AD Kiadó Hope… for the Future című kötete.

A képregény hátoldala sok finomságot ígér: remény a pokolban. Egy alternatív háború utáni ’40-es évekbeli Los Angeles, ahol az okkult erők az élet részei. Mallory Hope egy privát kopó, akit a múltja kísért, és egy démon, akivel együtt dolgozik.

Fú, hol is kezdjem. A képregény elején Hope detektívet éppen péppé verik, aztán mindenféle szimbólum közepette kiszabadul, közben egy gázmaszkos apáca jelenik meg, akit senki nem lát, és bumm, már otthon is van.

A magánnyomozó ugyanis egyfajta mágus, aki minden egyes varázslattal közelebb kerül a halálhoz, mert kísérője szipkázza életerejét. Szóval amint tesz valami jót, újabb szeg kerül abba a koporsóba. Meglátjuk, meddig bírja. A gyerekéért tenné, amit tesz, de valamiért az első alkalommal rosszul sült el a dolog, azért tapadt rá a kedves horrorisztikus néni.

Az új megbízás azonban fenekestül felforgatja az életét. Eltűnik egy filmsztár kisfiú, viszont sehogy sem áll össze a kép. Mindenki csak profitált a gyerekből, nincs indíték. Viszont hamar kiderül, a gyerekszínész varázsa nem csak a tehetségének volt köszönhető, ugyanis ő is mágia használó volt, a filmjei ezért voltak annyira sikeresek. Közben különféle nyomasztó látomások gyötrik Hope-ot. Természetesen a történet végén, egy lebujban talál egy olyan embert, akinek volt indítéka a gyerek megölésére: a kiégett volt gyereksztárt, aki féltékenységből ölt.

És hogy miért tetszett annyira a képregény? Végig hozza azt a noiros stílust, amit a fülszöveg ígért. A nyomozás közben Hope – kicsit klisésen – a megbízója, a gyerek anyjának ágyában végzi, aki ellopja a fegyverét, hogy elintézze a bántalmazó férjét. A kivégzése előtt a detektív meglátogatja a nőt, akinek a szenvedésmentes halált ajándékozza a mágia segítségével (nagyon megható ez a képsor).

A képregény kinézete iszonyat jó. Olyan, mintha már ezer éve a pincében porosodott, hajtogatódott volna, az elején főszereplőinkkel. A borító igen erős papír, és ami még finomság, matt papírra van nyomtatva. Semmi csillogás, és ezt szeretem.

A második része már előrendelhető, az elsőt se hagyjátok ki.

Ha további képregényes tartalmakra vagytok kíváncsiak, keressétek a Relic Hunter facebook oldalát (www.facebook.com/relichunterteam), vagy a relichunter.hu oldalt.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr2716326116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása