Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

X-O Manowar képregénybemutató (spoileres)

2021. január 03. - Peter Porker

Boldog új évet kívánok minden kedves olvasónak!

Aki követi a blogot, az tudja, hogy Valiant mániás lettem. Vegyük mindjárt a Quantum és Woody történeteket, vagy a Rai negyedik évezredben játszódó robotninjás sztoriját. Most a sort az X-O Manowar című történet bemutatásával folytatom, amit angolul már elég nehéz lenne beszerezni, viszont itt a nagy szerencse, itthon a Goobo Kiadó gondozásában már két kötete megjelent. Hála az égnek és nekik. És egyébként sokkal jobb minőségben, mint angol unokatesói.

A minőség garantált a Goobonál. A kiadó nem a mainstream sorok kiadására tette fel a karrierjét, hanem sokkal inkább réteg cuccokra. Sajnos csak réteg cuccoknak nevezhetjük a fumettiket, vagy épp a mostani alanyunkat. Pedig tényleg üdítő dolgok ezek a sok Marvel és DC sor közepette.

De akkor térjünk rá mai kis szösszenetünkre. Az X-O Manowar képregénnyel először a Valiant twitter akciójában találkoztam, amikor a koronavírus miatt minden héten ingyen megosztottak egy-egy képregényüket. A rebootolt X-O fenemód megtetszett. Bár elég keveset értettem belőle. Szerencsére 2019-ben itthon megjelent az előzménye, az eredeti sor, úgyhogy be is szereztem a kedvetekért az első két könyvet. Meg a magam kedvéért. :D

 Kr. u. 5. század, Római Birodalom a helyszín, ahonnan elindulunk. A vizigótok háborúznak a rómaiakkal és megvallva az őszintét, elég szarul állnak. Vezetőjük elesik egy csatában, asszonyaikat és gyerekeiket pedig elrabolják a rómaiak. És még ez sem elég. Aricot, a trónörököst, és kis csapatát elrabolják a borágok, egy idegen faj képviselői, hogy távoli galaxisokba utazva először kertésznek, majd komposztnak használják őket.

A borágok hajóján rabszolgasorsra kárhoztatott vizigótoknak nincs esélye a menekülésre. Az idegen faj fegyverei és egyedei is sokkal fejlettebbek náluk.

A borágok istenként tisztelt szent páncélja viszont még nem tette le a voksát, hogy ki lehetne a kiválasztott a borágok között. Ez a páncél egy gömb, és Manowarnak hívják. Amikor valaki a közelébe kerül, köré épül, és lehet is agyalni az ellent, már ha elbír az alany a páncél erejével (és nem öli az meg).

Néhány év eltelik a komposztálóban, amire a kis vizigótoknak sikerül a fegyverterembe lázadniuk magukat, és lássa világ: Aric lesz a kiválasztott, aki méltó a Manowar erejére. Viszont társai mind meghalnak a lázadás közben, amíg őt védelmezik.

Aric visszatér a Földre, összetűzésbe kerül a rómaiakkal, csak azt nem veszi figyelembe, hogy eltelt kb. 1600 év, mióta elhagyta a Földet. Közellenséggé válik, viszont... a borágok beépültek az emberiség leggazdagabbjainak kasztjába, így megbolydul a méhkas: hajtóvadászat indul Aric és páncélja kézre kerítéséért.

Ennyi volt az első könyv röviden. Remélem kedvet kaptok az elolvasásához. Támogassátok a kiadót, vásároljatok közvetlenül a kiadótól. Szerintem jó lenne, ha végig olvashatnánk Aric történetét.

Sziasztok!

(goobo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr7916369554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása