Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Tini Nindzsa Teknőcök #2 bemutató [Spoileres]

2020. december 21. - Peter Porker

Sziasztok!

Biztosan hallottatok róla, hogy a Holdkelte Stúdió idén elkezdte a 2011-es IDW-féle TMNT sorozatot. Ha eddig nem, akkor most hallottatok róla. Ha engem kérdeztek: szép a Teknőc, nincsen párja, minden rajongónak ajánlom. De itt még nincs vége. Spoileres bemutató következik.

A Tini Nindzsa Teknőcök gyerekkorom legkedvesebb meséje volt, minden hétvégén reggel korán fel kellett kelni, hogy a főcímet már együtt énekeljük a tévé előtt ülve. Így hát nem is volt kérdés, hogy belekezdek a rebootolt sorba. No de milyenek a teknőcök? Amellett, hogy sok gyerekkori emléket felidéznek, valami újféle stílusban történik mindez, és így egy cseppet sem unalmas. Én eddig mindkét könyvből a limitált borítósat rendeltem meg, mert gyönyörű a borító (a képen a jobb felső sarokban a második könyvé látható).

Nézzétek a rajzokat! Szerintem nagyon rendben vannak. Szép éles vonalak, jól kidolgozott karakterek. Néhol egy-egy emberalak nem sikerül túl arányosra, de szerintem egyáltalán nem zavaró a kinézet, mivel ez maximum 2 oldalon tűnt fel. Sok helyen viszont elidőzik a szem a rajzokon.

És akkor innentől SPOILER!

Az első pár oldalon a feudális Japánba utazunk képzeletben, Szecska és Hamato Yoshi mester között párhuzamot vonva. Hamato Yoshi története a Fürgeláb klán szakadását meséli el, amikor Yoshi nem akar népirtani, ezért családjával együtt halálra ítélik. Feleségét megölik, viszont a mester 4 gyermekével le tud lépni, hogy 11 év után végül őket is megtalálja a klán, és likvidálja. Amikor Szecska a kajabeszerző körútjáról hazatér szeretett Teknőceihez, elmeséli a karácsonyfa alatt Yoshi mester történetét, annyival kiegészítve, hogy miután a klán Yoshi mestert lefejeztette, rövid snitt után patkány testben született újjá, abban a bizonyos laborban, ahonnan végül a teknőcökkel (fiaival) együtt megszöktek.

A második kötet nem halad a sztorival annyira előre, inkább egy későbbi háborúra készíti fel az olvasót. A Fürgeláb klán szervezkedik, erre egy rejtélyes francia nindzsa megölése a bizonyíték. Közben Krang és dr. Stockman a mutáns macska, Hob segítségével elraboltatja Szecskát, mint a mutagén szérum egyedüli tiszta hordozóját, ugyanis Ő lehet a kulcsa egy másik bolygón vívott háború megnyerésének. Aztán meg folyt. köv. a harmadik részben. :)

Igazából a reinkarnációs része a történetnek nekem nagyon tetszett, és a feudális Japán képei, az akkor élt nindzsa harcosok, a Fürgeláb klán feje mind nagyon igényesen néznek ki (és a klánfőnök erősen hajaz a meséből ismert Zúzóra, ami plusz pont). Nem is tudom eleget dícsérni ezt a képregényt, mert ez nagyon rendben van.

És akkor ami még hátra van, az, hogy Boldog Karácsonyt kívánjak minden kedves Olvasónak. Köszönöm az eddigi figyelmet, és remélem, jövőre is velem tartotok majd a képregények birodalmába. Vigyázzatok magatokra!

Sziasztok!

(A képen a képregényből kifényképezett paneleket láthattok, a képregényt Kevin Eastman és Tom Waltz írta, a rajzokért Dan Duncan és Mateus Santolouco (feudális Japán) feleltek. Holdkelte Stúdió, 2020.)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr9316352970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása