Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Az Ezüst Utazó: Példabeszéd (Fumax, 2019.) nyomokban spoileres

2019. március 10. - Peter Porker

picsart_03-10-10_29_30.jpg

Sziasztok! Ma (a múlt héten hirdetett nyereményjáték eredményhirdetése mellett) egy rövid bemutatóval jelentkezem. Ezúttal Stan Lee és Moebius közös munkája került sorra. A Fumax Kiadó eddigi képregényes kiadványait ismerők már tudják, milyen minőséget képvisel egy-egy ilyen könyv. Szép keményfedeles kötet ez is, bár ezúttal egy nagyon rövid történetet tartalmaz, mellette pedig egy olvasókhoz szóló levelet a kedves öregtől, valamint Moebiustól kis szösszenet arról, milyen szokatlan volt neki a Marveles munka.

A történet elgondolkodtatónak szánt, bár sokak által már feszegetett és szerintem túltárgyalt témát boncolgat, milyen birka tud lenni az ember, hogy mennyire vágyja az irányítást, és hogy a fanatizmus, legyen az bármilyen, mennyire ártalmas tud lenni, ha erőszakkal, vagy elnyomással operál. Ebben a történetben vallási fanatizmus alakul ki, az imádat tárgya pedig Galactus. A történet középpontjában egy hamis próféta áll, tükröt tartva sok olyan ember elé, akik az inget magukra veszik. :D Feltéve, hogy az ilyen emberek olvasnak képregényt.

Összességében egy rövid, de szórakoztató történetet kapunk a kötetben, egyedi stílusban. Moebius kötet közepi-végi elbeszélésében kiemeli a fontosságát annak, hogy szereti ő beírni a szöveget, ezt nem adná ki a kezéből, és egy ide szúrt megjegyzésből az is kiderül, a Fumaxnál ezt tiszteletben tartva Moebius kézírását felhasználva alakították ki a szöveget. Nehezen áll rá a szem, de hozzá lehet szokni, mindenképpen különlegessé teszi a könyvet. Nagyon tetszett az, hogy a rajzolás szakaszairól írt, néhány vázlat mellékelése mellett. Érdekes, hogy mivel indult el, és hogyan módosítgatta a magában és végül a papíron kialakult képet a szereplőkről. Több ilyet el tudnék képzelni.

Stan leveleit az olvasókhoz mindig jó olvasni, rosszabb hely lett nélküle a Terra.

A kötet végén kapunk egy csomó borítóképet, amiken elidőztem kicsit, valamint Moebius Marvel karaktereket ábrázoló posztereit, bár kicsit Céltalannak találtam a dolgot. Remélem nem én vagyok az Utolsó előtti huszár, aki így gondolja.

A képen a borító látszik, kicsit átvariálva.

Stan Lee - Moebius: Az Ezüst utazó - Példabeszéd (Fumax Kiadó, 2019.) Csak így tovább.

A nyereményjáték véget ért, két nyertest sorsoltam, a szerencsések Vasvári János és Fábián Zoltán.

Nyereményüket címegyeztetés után postázom. Köszönöm mindenkinek a játékban való részvételt.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr10014680160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása