Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Amazon - Az egyedülálló zöld nő

2020. április 07. - Peter Porker

"- Mi itt komoly munkát végzünk.
- Nagyon komoly vagyok.
- Jen. Tegnap este összetörted az egyik fénymásolónkat, amikor pár képet készítettél a fenekedről.
- Honnan tudod, hogy az az enyém? Bárkié lehet.
- Az egy színes fénymásoló volt."
(Amazon és volt főnöke párbeszéde, részlet az NMK 17. részéből, a képregényből, írta Dan Slott, magyar változat: Kingpin Team, kiadta a Hachette, 2018. augusztusában)

Mondtam, hogy sok időm van olvasni. Ezúttal a Nagy Marvel  Képregénygyűjtemény 17. számát vettem a kezembe.

Amazon úgy született, hogy Jen Walters kapott a Hulk véréből. Ennek hála örökölte a Hulk képességeit, viszont annyiban különbözik tőle, hogy akkor változik át, amikor csak akar és személyiségét sem veszti el. Amikor ő az Amazon, sokkal több az önbizalma. El is érkeztünk a történet elejéhez.

Jen Walters ügyész, vagyis, amikor hajlandó elvégezni a munkáját, mert Amazonként inkább a bulikázás és a pasizás vonja el figyelmét, amellett, hogy a Bosszú Angyalaival is sokszor kell bandáznia. Kicsapongásai miatt kidobják a munkahelyéről és az angyalok szállásáról is, szóval szűkös időszaknak néz elébe. Szerencsére hamar kap viszont munkát. Egy, az emberfölötti jogokkal foglalkozó ügyvédi iroda kipécézi magának a tehetséges nőt.

Így elkezdődnek a kalandjai ügyvédként. Munkája során eléggé kifacsart jogi esetekkel találkozik, amikért eleinte annyira nem lelkesedik, inkább lenne csak Amazon. Itt van mindjárt a Veszélyember esete, aki úgy akar kártérítési pénzt kiperelni volt munkáltatójából, hogy egy üzemi balesetnek hála sokkal erősebb és jóképűbb is lett. Elég veszett ügynek látszik, már ami a pénzt illeti. De Jen nem ma jött le a falvédőről. A képregényekre, mint hivatalos amerikai jogforrásokra (hehe) hivatkozással megnyeri a pert és a Veszélyember 85 millió dodó boldog tulajdonosa lett.

Ezután a bíróság elé citál Dr. Strange segítségével egy különleges tanút egy gyilkossági perben. Mégpedig a megboldogult sértett lelkét, aki hamisan tanúzik, csak hogy élete szerelmével együtt mehessenek át a túlvilágra.

Amazon nem rest, segítene Pókembernek is egy Jameson elleni kártérítési perben, viszont amikor a Pókember, mint felperesnek, Jonah Jameson alperessel szemben sérelemdíj megállapítása iránti perében Peter Parkert is alperesként vonnák perbe, megelégszik az erkölcsi jóvátétellel (Peter a személyazonossága eltitkolása érdekében Jonah-val párban arra kényszerül, hogy csirke jelmezben árulják a Hírharsonát egy teljes napig).

Ezután még tanúi lehetünk egy miniatűr börtönből való szökésnek, ahol a baba, bocs nem... akciófigura méretűre zsugorított szupergonoszoknak gyűlik meg a baja az Amazonnal és társaival.

Dan Slott története vicces, könnyed és nagyon jó szórakozás. Amazon karaktere kerülhetne annyira középpontba, mint az utóbbi időben Marvel Kapitány. Ez, a múltkori Marvel Kapi történettel ellentétben, nem öncélú csajoskodás, hanem egy tényleg érdekes karakter hősködéseit és botladozásait, hivatali munkásságát bemutató lebilincselő történet. A rajzok pedig gyönyörűek. Olvasnék még belőle.

A képen látható egy borítókép a kötetből, egy panel a zöld nőből és a polcról egy Funko Pop She Hulk.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr7115597872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása