Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Star Wars: Aphra (1.)

2018. augusztus 09. - Peter Porker

Sziasztok! Ma egy újabb SW képregényt mutatok be, ami a Doktor Aphra első kötete a Szukits kiadótól. A képen a kiadvány szerepel.

Eleinte nagy szkeptikusan álltam a történethez, hogy van-e a szereplőben annyi, hogy megérdemeljen egy képregényt. Megmondom, szerintem nincs.

Megszoktam már a képregényekben, hogy a gyengébbek kedvéért van egy rövid szöveges bemutató, a mi töetént eddig résszel, hogy esetleg ne tök hülyén kezdjek neki olvasni. A Star Warsoknál eddig nem volt erre szükség, kb mindig ott folytatták, ahol az előzőek befejezték. Ennél a történetnél viszont kellett volna egy bevezető, hogy tudja az ember, hogy mi a francot fog olvasni, ugyanis olyan fogalmakkal dolgozik, amik nekem mezei sw fannak eddig ismeretlenek voltak.

Próbálja megteremteni a hangulatot a képregény a filmekből ismert helyszínekkel, már látott kreatúrákkal, de sajnos ez nem sikerült teljesen. Megint a két robot viszi a prímet, Beetee és Tripla, akik ugye örömüket lelik a gyilkolásban és kínzásban. Bennük nem lehet csalódni.

A történettel az a bajom, hogy teljes érdektelenségbe fullad, egy rég kihalt rend pusztulásának kutatása. Egy robotba zárt lélek és a rengeteg sallang.

A végén még megkapjuk a Disney-féle pc szarságot, Aphra doktor nem heteroszexuális, nem mintha ez bármit adna a karakteréhez. 

A kötet megvalósításáról annyit, hogy a kiadó továbbra is a szép keményfedeles megoldást választotta, ami szerintem továbbra is illik ezekhez a képregényekhez. Az egyik oldalon van egy megbocsátható szépséghiba (elcsúszott egy borítóoldal).

A képen Aphra (Gillen, Walker, Deering, Fabela, Szukits 2018.)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr4914171411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása