Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Hellspawn II. (Spoilermentes vélemény)

2018. szeptember 05. - Peter Porker

Sziasztok!
Múlt héten kézbe kapta minden előfizető a soron következő Spawn csomagocskát, amiben a Spawn 8. része mellett a Hellspawn 2. kötete is helyet kapott, ezt szeretném nektek ma bemutatni.

Spawn Todd Mcfarlane torz agyszüleménye.. Aki esetleg nem ismerné a karaktert - van ilyen? - annak röviden annyit a karakterről, hogy Al Simmons bérgyilkosként működött, míg valaki - az ördög megbízásából - úgy nem döntött, hogy elteszi láb alól. Miután a Sátán elé került kárhozott lelke, alkut köt vele: szolgálni fogja a pokol urát, annak hadvezéreként a végső, a mennyek elleni csatában, cserébe visszatérhet a földre a feleségéhez. Csak hát nem ilyen egyszerű a történet, amíg ő a pokolban süldögélt, pirult, a földön évek teltek el, a felesége továbblépett. Emiatt, továbbá mert olyan lett a feje, mint egy félig sült hamburgerhusi, nem folytathatja életét onnan, ahol élete végén tartott. Kénytelen egy sikátorban csövelni a társadalom krémjével, és haragjában a bűnösök ellen harcol, ezzel növelve a pokol seregeit. Ebben segítségére van újonnan kapott ruhája, ami a teste részévé vált.

A most megjelent kötetben a Hellspawn 9-16 részeit olvashatjuk, amik közül nekem a Pokolvilág részek voltak a kedvenceim.

Az a helyzet, hogy nekem az első kötet is nagyon bejött, nem egy hosszú olvasmány, meglepő, de néhány helyen voltak nagyon jó poénok, amik kiszakítottak a hangulatból. Inkább a képi világa miatt fogott meg, főleg ez az akvarelles technika. A képeken gyakran elidőzik a szem, annyira lenyűgöző, nem véletlenül hívják a képregényt az egyik művészeti ágnak (szám szerint a 9-nek). A színvilága közel sem olyan, mint az eredeti Spawnnak, komor, baljóslatú, a pasztellszíneken és sötétföldszínen, feketén túl olykor csak a vörös dominál, ami miatt nemhogy 16-os, de néhol a 18-as karikát is kiérdemelné.

A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző letette, folytatódik Cy-gor (egy genetikailag módosított ember-gorilla-kiborg förtelem) zúzása, és visszatér az előző részben saját keze által elhunyt lány, akinek a pokol sorsa és Spawn lelki üdve is a kezében van.

A kötet továbbra is pazar, szép keményfedeles kiadás. A lapok minősége nekem nagyon tetszik, szép csillogós. A történeten felül kapunk még egy csomó borítólapot és grafikát.

A képen a kötetből kifényképezett és kicsit megvariált kép. (Hellspawn II., Infinity 2018.)

"A pokolban már jártam, ideje felfele venni az irányt."

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr714224487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása