Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Marvel+ 41. ajánló (spoilermentesen)

2018. szeptember 19. - Peter Porker

 Sziasztok!

 Megjelent a Marvel+ 41. száma, ennek bemutatásával folytatnám a blogot, szigorúan spoilermentesen.

A füzet két történetet tartalmaz, az egyikben folytatódik az X-men M-nap utáni szenvedése :D, a másikban pedig egy frankó kis sztorit olvashatunk Mr. Wilson Fiskről (Kingpin/A Vezér).

Utóbbi történetről írnék röviden. Mr. Fisk a Marvel képregények egyik szupergonosza, képregényolvasók számára ismert a nagydarab, csupa erő maffiavezér, aki egyetlen szorításával képes kinyomni a &đ@rt is ellenfeleiből, könyörtelen, és valahogy – a pénze segítségével – sokszor balhét megúszott már. Aki a régebbi Marvel filmek iránt érdeklődik, a karakter szerepelt a Ben „Géza” Affleck által fémjelzett Daredevil /Fenegyerek/ című középszerű filmművészeti alkotásban is, ahol Michael Clarke Duncan játszotta (névre kattintva Wikipédia fog felugrani). Én a Csodálatos Pókember (v2) képregényekből ismertem meg a karaktert, ott annyira nincs felépítve, mint ahogyan más karakterek sem nagyon a sorozatban, ezért is lepődtem meg, hogy olvashatok a főszereplésével egy igen érdekes, már-már szívbemarkoló történetet is.

A történet címe Severance Package (Végkielégítés), és a Spider-man: Tangled Web 4. részében jelent meg. A sorozat 2001 és 2003 között futott, összesen 22 részt élt meg.

A comicbook.com a 10 legjobb Kingpin történet közé sorolta a történetet, értékelése szerint:
„ A nagy erő nagy felelősséggel is jár, és ez a mondás nem csak arra a bizonyos hálószövő szuperhősre alkalmazható. Greg Rucka történetében a Pókember híres mantráját alkalmazza az alvilágra, amikor Fisk egyik csatlósa elbaltáz egy feladatot (hála Pókembernek), és kénytelen szembesülni a főnökével. A képregény utolsó brutális pillanatában Fisk azt bizonyítja, hogy ő is képes arra, hogy hatalmas erejét felelősségteljesen használja fel, amikor bemutatja saját megcsavarodott könyörületességét.”  (https://comicbook.com/2015/04/08/good-to-be-the-king-10-greatest-kingpin-stories/)

Rövid és ütős történet, olvassátok el mindenképpen.

A képen a Marvel+ 41. számának borítója és a Fisk történet eredeti borítója.

Kiadta a Kingpin Kiadó (2018. szeptember)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr5114249447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása