Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Dilipókok (Protectors of the Spiderverse, Web-Warriors) Ajánló

2018. október 28. - Peter Porker

Sziasztok! A héten megérkezett a következő bookdepos rendelésem. :) Ezúttal a Protectors of the Spiderverse-be (Web-Warriors) kóstoltam bele, annak is az első kötetébe (Electroverse). A kötet tartalmazza a Web Warriors 1-5 számait és az Amazing Spider-man 1. számát. A történetet Mike Costa írta és David Baldeón rajzolta.

A történet elég bonyolult, utána kellett olvasnom, hogy hogy jutottunk el eddig. :D Fontos tudnunk, hogy a Pókember név ebben a multiverzum kontextusában egy gyűjtőnév, mert egy csomó univerzum (Spider-Multiverse) van, különböző társadalmi renddel, emberekkel, Pókemberekkel, és szupergonoszokkal. A mindenki által ismert Pókember pl. a 616-os számú Föld lakója (Earth-616). Vagy ott van az önálló sorozattal megajándékozott Spider-man 2099, alias Miguel O'Hara, akit személy szerint imádok. De van olyan dimenzió, ahol Parker Peters egy szuperbűnöző sorozatgyilkos, és Octavia Otto doki (nő) pedig a jó kislány. A dimenziók pedig durván összekeveredtek, szabad lett az átjárás köztük, ez pedig megkavar egy csomó mindent.

A kötet elején nem sok támpotot kaptam. A rövid bevezető szerint interdimenzionális vámpírok (a Másikból ismert Morlunék) elkezdtek világról világra járni, és Pókokra vadászni, mintha trófeák lennének. A túlélők rájönnek, hogy együtt kisebb valószínűséggel harapnak fűbe. Összefogásuk pedig segíti egyben tartani az elesett Pókemberek világait is. Az élet és sors hálójának segítségével persze nem csak a Pókok utazgatnak, más is rájön a turpisságra, így két hadsereg csap össze a történetben egymással, csupa alteregókkal tele.

Ebben a kötetben találkozhatunk Spider-Gwennel, mint Spider-Woman (Earth 65), de itt van egy másik világból Mayday, aki Peter és Mary Jane gyermeke, William Bradockkal (Earth 833), aki ezt az egész dolgot összetartja, a szülődimenziója egyébként megsemmisült, Pókember Noirral (Earth 90214), akinek a szerkója nem egy megszokott forma. Van itt steampunk Lady Spider is, aki az elektronika nélkül fejlődött világban próbált meg boldogulni, szupererő nélkül. A legérdekesebb a 8311-es világból a lélegzetelállító Póksonka, alias Peter Porker, a pók, akit megharapott egy radioaktív malac, és szereti a szendvicset. A csirkéset.

Nos a történetben nem kell nagy fordulatokat keresni. Van egy bazi nagy Electro, aki szövetkezik egy csomó más világbéli Electroval, hogy együtt nyírják ki a védelmezőket. Emellett még egy csomó Oki Doki is segíti őket. Persze nagy csihipuhi a vége.

A humora elragadó, már-már cukiságba hajló, de a karakterekhez tökéletesen illik. Példa erre az, amikor az egyik Póki kérdezi, hogy miért nem csinálunk úgy, mint Xavier professzor, aki háborús özvegyektől nyúlta le a lóvéjukat. Erre a válasz, hogy de ő nem is... Nálatok talán nem. Vagy mondjuk az, amikor az egyik elrabolt Electro megkéri Gwent, hogy ne vágja többet szájba, mert a fogászatot nem állja a cég.

A rajzok nagyon ott vannak, rendkívül részletgazdagok. A színei gyönyörűek.

Ajánlom mindenkinek, aki nem egy vérkomoly történetet akar olvasni, hanem egy humoros, pörgős történetet, és az se zavarja, ha nem érti, mi történik. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr7214327481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása