Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Egy Walking Dead spinoff - Itt van Negan!

2020. április 08. - Peter Porker

"-Nézd, értem én tökös fickó. Azt hiszed, Te vagy a legnagyobb király Suttyófalván, és nem szoktál hozzá, hogy más mondja meg, mi a pálya, de mostantól minden megváltozik, mert...
ITT VAN NEGAN!"
(részlet az Itt van Negan! című képregényből, Kirkman-Adlard-Rathburn, Book & Stuff Bt. 2018., ford. Juhász Viktor)

A Walking Dead sorozat tavalyi befejezése óta tartogatom ezt a képregényt. Magamat nyugtatgatva, hogy jaj ember, van még itt Walking Dead. Most már nincs. Tényleg a TOP5 kedvenc sorozatom közé tartozik. Na de térjünk rá a mai alanyra.

Ki ne ismerné a Walking Dead rajongók közül a szépbeszédű Negant, akinek az eredeti szövegben csak "fakkból" állnak a buborékai? :D Ez a fenti idézet ahhoz képest semmi, ami ebben a képregényben is olvasható. A nem jobb oldali brék, a rosszlányok és a bébetűs szavak csak úgy repkednek benne, emellett pedig hogy kinek hova nyúl majd fel Negan... Erősen 18-as karikát érdemelne a nyelvezet miatt.

Negan élete nem volt fenékig tejfel már az apokalipszis kitörése előtt sem. Tesitanárként bántalmazta verbálisan a tanítványait. Egy igazi köcsög volt. Miután megtudta, hogy felesége rákos, elhagyja szeretőjét és felesége mellett marad egyfajta önostorozásként. Ennyit tudtunk meg róla. Az apokalipszis kitörésével elindul a nagy útra. Láthatjuk, ahogy minden panelen másokkal van, mert ő igazi túlélő, a többiek meg csak bal... értitek. Szóval hullanak mellőle az emberek.

Utána persze találkozik a sorozatból ismert Dwight-tal és csapatával, majd láthatjuk, ahogy szép fokozatosan átveszi az uralmat a csapat felett és szerzi meg ikonikus fegyverét, a feleségéről elnevezett Lucillet, a baseball ütőt. Köszönjük, ennyi elég is volt belőle.

Kérem szépen. Száz oldal, cirka 15 perc olvasási idő, ismétlődő vagy alig különböző panelek és rövid párbeszédek jellemzik ezt a képregényt. Címében Walking Dead ez, de ahhoz, hogy tényleg hangulatba hozzon, édeskevés és nagyon rövid.

Személy szerint én odavagyok a Walking Dead skizofrén gonoszaiért. A Kormányzó és Negan két olyan karakter, akikre örökké emlékezni fogok. Viszont ez az eredetsztori nagyon minimál. A Kormányzó anno kapott egy teljes regénysorozatot! Az milyen király volt. És ott csak egy teljes könyv foglalkozott azzal, ahogyan a szeretteit elveszítve szépen beleőrül a világvégébe. Sajnos az Itt van Negan! nem nyújtotta ezt az élményt. Persze, a rajzok nem különböznek a fősorozat rajzaitól, viszont történet híján.... ez édeskevés. Kicsit több párbeszédet vártam volna. A főszálban hozzászoktam, hogy sokáig tart egy fejezet elolvasása.

Nálam ez 6 gaaarkh-ot ér a 10 aaaargh-ból. Ezt nem, de a fősodort ajánlom, itthon folyamatosan jelennek meg TPB-ben, 6 füzetenként egyben. Ott Negan sokkal, de sokkal jobb. Emlékszem, amikor kertészkedés közben a napraforgónak udvarolt, fergeteges.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr8015599270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása