Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Vén Logan (NMK 61.) képregénybemutató

2020. május 15. - Peter Porker

Sziasztok!

Ma a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 61. számában megjelent Old Man Logan történetet fogom nektek bemutatni. Ahogyan az ajánló írja, ez bizony gyerek kezébe nem való. Simán érdemelne egy +18 karikát.

50 év telt el a szuperhősök bukása óta. Ugyanis a Vén Logan világában a szupergonoszok összefognak, és közös erővel minden szuperhőst kinyírnak. Amerika egy kihalt pusztaság. A puszta közepén a Hulk felségterületén él Logan a családjával, megtörten, békében. Egyetlen problémájuk, hogy a Hulkoknak havonta bérleti díjat kell fizetni a földhasználatért. A Hulk banda pedig annyira nem tűri a késedelmes fizetést. Logannek pénzt kell szereznie, és ekkor pont kapóra jön a megvakult Sólyomszem, aki egy drogfutárkodásból szerezne könnyű lóvét. El is indulnak ketten a nagy útra. Természetesen Sólyomszem vezet...

Ez az út pedig vérrel, verítékkel, és keréknyommal van borítva. Már ahol van aszfalt, amin hagyhat a kereked nyomot. Amerika sivatagjai rengeteg veszélyt rejtenek. Az öregjeink pedig keresik a bajt... Először Sólyomszem lányát szabadítják ki a Vezér börtönéből. Igen, a Póklány az, Peter Parker unokája, aki olyan lendülettel veri arcon a Vezért hogy szexi vérspricc közepette lerepül a feje. Logan elmeséli Sólyomszemnek, hogy miért is nem használja már a karmait (ezt meghagyom a kötetnek, olvasd el!)

A sivatagban találkoznak a földalatti mutáns emberevő moloidokkal, akiket egy lakomában nem illik megzavarni. Majd ha ez nem lenne elég, egy T-rexre rákapaszkodott Venom szimbióta elől is menekülni kényszerülnek. A végső úticél sajnos pont a nyugdíjas Vörös Koponya búvóhelye. Ugyanis a narkó helyett szuperkatona-szérumok vannak Sólyomszem táskájában. A Vörös Koponya megöleti Sólyomszemet, majd Logan a Vörös Koponya fejét csapja le a Kapi pajzsával, és elrepül Vasember páncéljával.

Elkésik viszont a pénzzel. a Hulkok már lecsaptak a szeretteire. Hát eddig tartott, hogy Rozsomák nem használja a karmait.

"-Még mindig kivagyok, hogy Banner papi nem hagyta, hogy megegyük a kölyköket. Olyan fincsinek tűntek.
-Nem volt uzsi-idő Rufus, Papi csak azért küldött minket, hogy üzenjünk a vén bolond Logannek.
- Á, elég lett volna a felesége hullája is. A vörösöknek bacon íze van, Woody. Az lett volna a legkevesebb, ha legalább egyet megehetünk.
- Befognád, és lemosnád inkább magadról azt a rohadt vért?"

(részlet a képregényből, magyar változat: Goobo Team)

Na szóval a felb...ott Logan rajtaüt a Hulk bandán és szép kellemes képeken egyenként kibelezi őket, már akit nem nyakaz le, vagy nem szúrja át a fejét, vagy nem robbantja fel. Szóval megtizedeli a Hulkokat, és végül régi kollégájával, a megőrült Bruce Bannerrel találkozik, aki elfogyasztja Rozsomákot. Hulk viszont akkora barom, hogy elfeledkezik eledele regeneráló képességéről... Logan kivágja magát Hulkból, a zöld mocsok zsigerei beterítik a barlangját.

Hát ennyi lett volna a Vén Logan képregénybemutató. Rendkívül hangulatos hentelés ez Mark Millartól. A képi világa naturalosztikus, szóval a gyermekek személyiségének fejlődésére hátrányos hatással lehet. :D Az enyémre is az volt, de én már felnőtt vagyok, és azt olvasok, amit akarok.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr4115648570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása