Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

X-O Manowar képregénybemutató

2020. július 13. - Peter Porker

Sziasztok!

Ma ismét egy - a koronavírus miatt - ingyenessé tett digitális képregényről hoztam nektek egy rövid bemutatót. Név szerint a Valiant Kiadó X-O Manowar (2017. Kindt-Giorello-Rodriguez) című képregényének első kötetéről.

A Valiant képregényekhez sem sok közöm volt eddig, csak azokat olvastam, amiket itt bemutattam nektek a blogon. És a Valiant képregények között is eddig kettő volt, ami bejött. Ennek oka az is lehet, hogy elég random módon osztogatta meg a kiadó ezeket a képregényeket. Viszont, mivel az X-O esetében első kötetről volt szó, és sokan mondták, hogy érdemes elolvasni, belevágtam. Magyarul is elérhető az első sorozat, a Goobo Kiadó adta ki.

Nagyon jól indul a kötet. Egy idegen bolygón járunk, ahol Aric - a főhős - letelepedett. Boldogan él farmerként, csak hát az a baj, hogy valaki mindig sportot űz a nyugdíjas szuperhősök cseszegetéséből. Igazából nem tudom Aric előéletét, csupán annyi jött le, hogy a Földön ő egy igazán nagy valaki lehetett, az X-O meg valamiféle páncél, ami ott motyorog mindig Aric fejében, hogy újra összenőhessen vele és csaphassanak egy oltári nagy murit.

Ha már a muriról van szó. Aric nagyon gyorsan egy olyan háborúban találja magát, amihez semmi köze. A bolygó két népe - az Azúrok és a Kadmiumok - háborúznak egymással, ahol az Azúrok minden zokszó nélkül golyófogónak elrabolják szegényt. Aztán kiderül, hogy az egykezű Aric többet ér, mint a két ellenséges hadsereg együttvéve, és leabál egy fél Kadmium várost. Vagyis valami ilyesmi történik. Talán a történetben az Azúrok a jófiúk - bár szegény Aricet is simán feláldozták volna századmagával egyetemben -, miközben a Kadmiumok az ellenségeiket genetikailag szétszabdalják, mindenféle torzszülöttet létrehozva, élő donornak saját részre. Ebben a képregényben belekóstolhattok egy idegen világon játszódó háború borzalmaiba, mindenféle szörnyszülöttel, robotbogár-lépegetőkkel találkozhattok, és arcotokon érezhetitek a bajtársak vérének permetét. :D Jó alapanyag.

Ami a rajzokat illeti. Szemkápráztató rajzok és élénk, erős színek jellemzik a digitális cuccot, bízom benne, hogy a magyar kiadás is ugyanilyen király, mert száz százalék, hogy ezt megszerzem magyarul, annyira elragadott.

Mivel a jóról nehéz sokat írni, ezért ennyi voltam mára. Ajánlom az X-O-t, mert ebből hiányzik a hiba.

Sziasztok

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr8916002822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása