Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

World War Hulk/Hulk világháború Bemutató (Spoileres)

2018. augusztus 20. - Peter Porker

Sziasztok! Bookdepos akciónak hála be tudtam rendelni emberi áron a World War Hulk című kiadványt, amit ha jól tudom egyelőre Magyarországon nem terveznek kiadni.

Az angol kiadvány tartalmazza a címadó sztorit, és kettő "What if?", vagyis mi lett volna ha történetet.

Az alap problematikája a történetnek az, hogy amikor Hulk elkezd zúzni, megfékezhetetlen. Földi fegyverek által sérthetetlen, lényegében halhatatlan. Ez már korábban is beütötte a szeget a szuperhősök fejébe, és amikor bekövetkezik a katasztrófa, drasztikus lépésre szánják magukat: kilövik Hulkot az űrbe, ott legalább nem zúzhat szét semmit. Így érkezünk el a Planet Hulk történéseihez, amik a WW Hulkot előzik meg. A Hulkot szállító sikló egy olyan bolygóra jut el, ahol továbbra is divat a rabszolgaság, a gladiátorharcok sem ismeretlenek az ott lakók számára. Ezt a bolygót részben megismerhettük a Thor Ragnarökből. Nos miután Hulk lezúzta a rabszolgaságot, uralkodóvá válik, feleségül vesz egy harcos amazont, azonban az életét derékba töri egy esemény, amiért ismételten hibáztathatja a földi "barátait". Felkerekedik hát néhány haverjával, hogy jól szétzúzza "elárulói" csontjait. Ez pedig tudjuk, az ő esetében nem kis járulékos veszteséggel jár. Kitör az első Hulk világháború.

A történet pörgős, a rajzok zseniálisak. John Romita Jr. hozza a formáját, dinamikus, élettel teli panelek köszönnek vissza a képregény oldalairól.

Két plusz sztori is helyet kapott benne, what if? world war Hulk címmel, amikor Hulkot bosszulják meg, valamint egy olyan sztorit, amiben a Hulkot sikerül egy békés, intelligens létformák által lakatlan bolygóra küldeni, ahol mégsincs egyedül, hiszen Bruce-szal mindig borsot törnek egymás orra alá.

Csak ajánlani tudom a kiadvány beszerzését, a bookdepon még kapható.

Angolul kiadta a Panini, 276 oldalon, ragasztott papírkötésben. Író: Greg Pak, rajz: John Romita Jr. (MARVEL 2017.)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr9514191245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása