Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Maximum Carnage III. (spoileres vélemény)

2018. szeptember 18. - Peter Porker

Sziasztok!

Múlt héten megjelent az új Hihetetlen Pókember különszám, melyben a Maximum Carnage záró részét olvashatjuk. Megvettem én is, ha már megvan az első két rész, de nem jó szívvel vágtam neki az utolsó fejezet átlapozgatásának.

A két hónappal ezelőtti bemutatkozó posztban is olvashattátok, hogy nem voltam oda eme műremek második részéért sem, ezért sem voltam. A történet továbbra is baromi egyszerű, a hősök töketlenek, telis tele van fölösleges csűrés-csavarással, mondvacsinált fordulatokkal, váratlan szabadulásokkal és feltámadásokkal. Mindez pedig következetlenül történik. Ez a történet nem biztos, hogy felnőtt olvasóknak készült, én mondjuk jobban szeretem a filozofikusabb történeteket.

Spoiler!

A hősök nyernek, végre. A vérontásnak vége szakad, persze úgy, hogy az idealista hősök nem ölhetik meg Vérontót, bár Venom erre nagyon rákészül, szeretett volna gerincpástétomot csinálni belőle kis agykocsonyával, de Póki megakadályozza ebben.

Csak hogy valami jót is írjak a történetről: Vérontó karaktere szépen ki lett dolgozva a végére, a társai legyőzését követően csak rá helyeződik a hangsúly, és annyiban igazat tudok adni Pókfejnek, hogy valamilyen szinten ő is csak egy áldozat (de ne felejtsük el, hogy pszichopata gyilkos, aki ebben a részben is - társaival karöltve - megöl pár ártatlan embert azért). Megtudjuk, hogy gyerekkorában rengeteg trauma érte, ami ellen csak úgy tudott küzdeni, hogy minden szeretetét, és szeretet iránti vágyát eltemette magában. Ezek előtérbe helyeződése pedig komoly fizikai és lelki fájdalmat okoz neki.

A rajzok nekem nagyon tetszenek, kifejezetten az utolsó előtti részben (A harag, a horror és a hős! I., rajzolta ). De az egész képregény lapozása közben sokszor elidőzött a szemem némelyik rajzon, és nem csak akkor, amikor Mary Jane pongyolában smárolja le Petert ;)

Összességében nem egy nagy olvasmány, de a rajzok végig szépek, a történet elég elcsépelt, és olykor erőltetettek a fordulatok benne, de aki olvasta az első két részt, annak ajánlott már ezen is átrágnia magát.

A kiadó a füzetet szépen összehozta megint, formáját tekintve szuper kiadványról van szó, szép fényes lapokkal.

A képen a füzet borítója látható, és két panel belőle.

Kiadta a Kingpin Kiadó (2018. szeptember, Hihetetlen Pókember 2018/4. Különszám)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr9514247523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása