Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Totális Zúzda [Hulk Világa 1. (NMK 19.) Spoileres ismertető]

2018. szeptember 29. - Peter Porker

Sziasztok! 

Ma a Hulk világa első részét vesézem ki, spoileresen. A történet a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 19. részében jelent meg. A kötet az Incredible Hulk 92-99 számát tartalmazza.

A WW Hulkot a nyáron, amikor is a bookdepon volt egy jó kis akció, rendeltem meg és egyből neki is estem, ahogy megérkezett. Az értékelését a blogomon már olvashattátok. (link: https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/2018/08/20/world_war_hulk_hulk_vilaghaboru_bemutato_spoileres)

Imádtam azt a történetet. Az előzményekkel sem vagyok másként. Ez a történet fantasztikus, a kötet - kis szépséghibáktól eltekintve - majdnem tökéletes. Tényleg megéri a gyűjteményre előfizetni.

A történet ott kezdődik, hogy a számításokba hiba csúszik, és Hulkot nem egy lakatlan bolygóra sikerül száműznie Reedéknek, ahogy gondolták, hanem a Sakaarra, ahol csak csupa jó dolog van, diktatúra, rabszolgaság, gladiátorharcok. Ebbe csöppen bele Hulk, és igazán jól is érzi magát. A szituáció ismerős lehet a Thor: Ragnarök című filmből, annyi eltéréssel, hogy a képregényben nem az altesti humor a nevettetés eszköze. Amúgy a történet nem is a humorával fogott meg, hanem az epikus hangulatával, az idegen bolygó élővilágával. 

Szóval Hulkot, a Zöld sziklát bebörtönzik, gladiátorrá képzik, és egy viszontagságokkal teli, számára kellemes, zúzással töltött időszak után ismét annak szentelheti az idejét, amit a legjobban szeret. Zúzni. Kis segítséggel, de leveti a rabigát, mellé áll egy csomó gladiátor, köztük a kedvencem Korg, a szelíd kőember, és Miek, aki egy nyeszlett kis bogáremberből órási szörnnyé változik egy váratlan pillanatban. Hálisten Korg nem egy együgyű fajankó, hanem tényleg egy szórakoztató, és hasznos szereplő, nem úgy, mint a családbarát Disneynél... Az uralkodóval történő huzavona közben, a folytonos csatározások közepette megvalósulni látszik egy helyi legenda, Hulkból így lesz Sakaarfi, akitől a megváltást várják a helyiek. Tetteit pedig csodák övezik.

Nekem személy szerint a tíz kedvenc történetem közé ékelte be magát ez a sztori. Amihez Greg Pak írói zsenije szerintem sokat hozzátett. Emellett a rengeteg lény, a színek, a rajzok dinamikája is olyan, ami mellett nem lehet elmenni. Szemet gyönyörködtetőek. És meg kell vallani, ez az intelligensebb Hulk is igen szórakoztató forma.

 A képen a kötetből egy kicsit átszínezett, átvariált panel látható.

Itthon kiadta a Hachette Fascicoli, a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 19. számaként (2018. szeptember).

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr7714270877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása