Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Eszetlen vérontás: Wade Wilson Háborúja (NMK 21.)

2018. október 14. - Peter Porker

Sziasztok! 

Haladunk tovább a Nagy Marvel Képregénygyűjteményben, már a 21. szám is megjelent, alakul az a gerinckép, már Vasember is lassan megvan. Ennek a kötetnek most sajnos más értelme sem volt. Leírom, miért.

Érthetetlen, hogy  miért van ekkora hype Deadpool körül. Még nem sikerült egyetlen értelmes történetet sem olvasnom róla, mondjuk lehet én választottam rosszul. Az agyonajnározott Killogy is egy gyenge, ötlettelen maszlag, de ez a WWH majdnem übereli, csak annyiban különbözik, hogy ötletesnek akar tűnni, de az ötletet is lopta. Az pedig kifejezetten zavar, hogy nem akarja magát komolyan venni. Emellett olyan képi világa van, hogy elkap a hányinger.

Deadpool különlegessége az, hogy áttöri a "negyedik falat", felismeri, hogy ő egy képregényhős, és minden megpróbáltatása miatt a rajzolókat és írókat hibáztatja. Emellett a saját világában senki nem hisz neki, elmebetegnek tartják. Ez sokszor pedig humorforrás. Ebben rejlik lehetőség. Vannak olyan megjegyzései, amik mosolyt csalnak az ember arcára, például amikor csak a nagymellűre rajzolt Domino mellei közé szorul a feje, és nem lát semmit tőle. A történetben ott rejlik a lopás, hogy pont egy ugyanilyen alapon nyugvó Buffy rész ugrott be, amikor nem tudni, hogy mi játszódik a főhős fejében és mi a valóság. Totál lopott ötlet és milliószor lelőtt poén. Nem értem, hogy egy Hulk világa után hogy férhet be egy ilyen sztori az NMK-ba. Elég hullámzóra sikeredik a minőség, így a történetek színvonala miatt.

A képi világa meg igen felnőttesre sikerül. Szakadnak a végtagok, repkednek a levágott fejek, fröcsög a vér. Csak ürülékkel nem dobálóznak, annyira azért nem primitív.

A kötet ismét nagyon szép. De rakhatnának ezekre a kötetekre egy karikát, mert ezeknek a képi világa túlmegy egy határon. Ha gyerek kezébe kerül, biztos lenne néhány kérdése anyukához-apukához.

Egyelőre nincs hír róla, hogy megjelenik-e még Deadpool a sorozatban, ha lesz, elolvasni biztos nem fogom.

A képen a képregényből kifényképezett, kicsit átvariált kép.

Kiadta a Hachette Fascicoli (2018.)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr2214301281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása