Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Thanos (Mega Marvel 4., Thanos győz vélemény, spoileres)

2019. június 02. - Peter Porker

Sziasztok!

Sokszor előfordult már velem, hogy egy bizonyos történet, legyen az film, képregény, regény főgonoszának jobban szurkolok, hogy elérje a célját, mint a jóknak kikiáltott főszereplőknek. A Marvel filmek koronájának nevezett Végjáték, vagy előtte a Végtelen háború esetén is így volt ez, már csak azért is, mert egy csettintéssel kitörölném ezt az egész zagyvaságot a filmtörténelemből. Egy jó eredménye azért volt az utolsó Bosszúállók filmnek, egyből megjött a kedvem, hogy a rendesen megírt történetét is elolvassam, hogyan jutottak a kövek a birtokába Thanosnak, a rusnya titánnak.

Nem tudom, van-e értelme egy több tíz éves képregény esetében spoilerekről beszélni, aki még nem olvasta esetleg a Thanos Questet, vagy a Thanos győzt, és zavarja a spoiler az ne olvassa tovább a bejegyzést.

Thanos, az ismert történet szerint ki akarja irtani az univerzum felét, pusztán azon az alapon, hogy a túlnépesedés problémáját megoldja. A filmek nem térnek ki rá, de mindezt csupán a Halál úrnő iránti szerelemből teszi, ugyanis ő kéri meg rá, hogy megcsappant bevételeit kicsit felturbózza. A kövek iránti kereslet is ekkor nő meg :D

Sorban felkeresi a kövek őrzőit, hogy két oldalnyi harcok közepette, rendesen megalázva őket, elvegye a köveiket. :D Kérdésem csak annyi lenne, hogy a Végtelen hatalomban meg őt dobják át a palánkon, akkor mi történt vele? Na mindegy. Thanos hősszerelmes módjára írtja az ártatlanokat, felettébb megható. Azért ezt az Utazó sem hagyhatja annyiban, és ismét feltámad Drax, a Pusztító, akik Adam Warlock mellett szerintem nagyon megszínesítik a történetet. Drax egy bunkó, az Utazó egy naiv hülye, Adam meg nagyképű. :D Kivételesen tetszett a Mega Marvelben, hogy az Utazó és Adam eredetét is megismerhetjük két néhány oldalas visszatekintésben. És pont ott ér véget a történet, ahol a Végtelen hatalom elkezdődik.

Ron Lim rajzai nekem már klasszikusak, nagyon szeretem a rajzait, kicsit nosztalgikus hangulatot árasztanak, Jim Starlin meg marha jó történeteket rakott elénk, bár ha egy csettintéssel el lehet törölni a lakosság felét, akkor miért nem az általunk termelt szemét egészét törölte el Thanos, hogy megmentse a földet, vagy duplázta meg az erőforrásokat, hogy megakadályozza az éhínséget... költői a kérdés. Szegény pszichopata kicsit.

A Thanos győz kötet (Fumax) sajátos, letargikus hangvételű. Thanos a mindenek uraként uralkodik a kihalt univerzum fölött, viszont, mivel a Halál még mindig nem mutat iránta szerelmet, még a megmaradt néhány élet kioltásán ügyködik. Találkozhatunk a kötetben a Future Hulkkal (akit én a Spider-man 2099 egyik alternatív Hulkjaként azonosítottam, de nem biztos, hogy pont ő az), aki megtört, láncos kutyaként tengődik Thanos oldalán. Örök haverja, a már Bukottként elhíresült Utazó is odapofátlankodik, hogy beleköpjön a levesébe, mondjuk az univerzum már ennél kihaltabb nem lehet, nem tudom, mi hajtja a bosszún kívül. Thanos király, az öreg ezért segítségül hívja fiatal énjét, akivel kinyírnak még pár ártatlant, majd a fiatal csalódottságában kitörli ezt a jövőt a lehetséges jövők sorából, Halál úrnő pedig csak annyit mond, Thanos győzött. A története nem egy nagy valami, de a rajzok nekem kifejezetten tetszettek, modernek, a szereplők élők, a tájak meg holtak.

Ajánlom mindkét kötetet. Imitt amott egy két 16-18-as karikás képet láthatunk bennük, amikor pl. puszta erőből darabokra tépik a Vasembert, vagy a halál egyik szolgáját.

Thanos győz Fumax, 2019., Mega Marvel 4. Thanos (Kingpin, 2019.) A képek az utóbbi kötetből valók.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr3914874590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása