Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Thor és az utolsó viking - egy befejezetlen történet (spoileres vélemény)

2019. június 26. - Peter Porker

Sziasztok! Ma az NMK eddig utolsóként megjelent kötetét vesézem ki, spoileresen.

Thor most megjelent történetét Walt Simonson írta és rajzolta, nekem nagyon tetszettek a kötet klasszikus kinézetű rajzai, amik a képen is láthatóak.

Kicsit furcsa érzésem támadt, amikor befejeztem ezt a kötetet, mert ahogy a cím is mutatja, befejezetlennek éreztem, és kicsit értetlenül is állok, hogy miért pont ezt a történetszálat kellett kiadni (csakúgy, mint mondjuk a cspv2 első 6 részénél).

Spoiler következik.

Komolyan.

Na szóval a történet nekem alapvetően tetszett, bár az utolsó viking csak a kötet utolsó harmadában jelenik meg, hogy aztán hősi halált is haljon. Lehetett volna a kötet címe akár Thor és Bill, ha már körülötte forog a nagy része. Mondjuk az a sztori legalább király volt, nem egy vénember harca a Godzsirával 

Bill amúgy a kötet elején található egérlószerű ocsmány jószág, aki még a pókot is kiharapja a sarokból, nos ő népe legnagyobb harcosa, akit genetikailag módosítottak ilyenre, hogy a démonokkal elbírjon, akik a népét fenyegették. Gratulálok, nem sikerült. Mondjuk régi alakjában is olyan a feje, mint Csillag Patrik és a Dragon Ballból ismert Boo szerelemgyereke. Hát mit mondjak. Mondjuk a hősiességnek, bajtársiasságnak egyik történet sincs híján, és nagyon nagy hangsúlyt fektetett az író a mitológiai lényeknek, kifejezetten Fogcsikorgató és Fogvicsorgató tetszett, mint a Thor szekerét húzó két kecske.

Az utolsó viking történet egyébként meghatott, adott egy öregember, aki egy harcias nép szülötte, és valahogy csak bejutna a Valhallába, ha már van olyan, és ezt nem mondom, de nemes halállal lehet csak elérni. Tényleg szép volt.

No de a befejezetlenségről annyit, hogy ki a fene volt az az ördög koma, aki mindig Doomot ütött a kardjára? Még jó, hogy oldalakon keresztül mutogatták, hogy aztán azt se tudjuk, ki az.

Utóbbi miatt érthetetlen számomra, miért egy ilyen in medias res sztorit szedtek össze nekünk egy kötetben, kicsit kapkodós ez így. No mindegy. Amúgy szórakoztató volt. 

A kötet minősége továbbra is tetszik, vannak benne piros képes lapok.

Legközelebb Sandman, vagy Locke. De lehet hogy egyik se, hanem Dragonero. Majd meglátjuk.

Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr3114913740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása