Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Dredd - Mechanismo

2020. február 22. - Peter Porker

Sziasztok!

Ma a Dredd bíró: Mechanismo képregény bemutatójával jelentkezem. Tudom, a múltkor az Átkozott Föld (Cursed Earth Saga) bemutatója után a Day The Law Died-ot harangoztam be, de a Relic Hunter facebook oldalán lesz egy azzal kapcsolatos bemutatóm, így most ugrottam egyet, jön a Mechanismo, majd pedig a filmképregény is itt a blogon.

A Mechanismo '92-'93-as, a Judge Dredd magazinban megjelent történeteket tartalmazó 2009-es kiadású TPB.

John Wagner írta, Colin Macneil, Peter Doherty és Manuel Benet rajzolta. Egy rendkívül mozgalmas, látványos akcióorgia, amiben Dredd majdhogynem csak mellékszereplő...

A Mechanismo project lényege a létszámhiányos bírói kart robot bírókkal feltölteni. Dredd ennek nem örül, mert alapvetően nem kedveli a robotokat. :D Megérzései nem alaptalanok. A robotokat rendkívül erős páncélzat védi és fegyverzetükkel tömegeket képesek pillanatok alatt likvidálni. Viszont nem értik az emberi viselkedést, az érzelmeket, ezért Dredd azért küzd, hogy ne alkalmazzák a hideg számítások alapján működő gépeket. A Mechanismo program a kezdeti sikerek ellenére félresiklik. Számtalan meghibásodás történik a 10! harci robot egységben, ami miatt rendkívüli káosz alakul ki Mega City 1-ben. 

Szóval a robotok közül 3 meghibásodik. Eleinte az egyik csak 6 év börtönre ítél egy csokipapír eldobásáért majd a zebrán való helytelen átkelésért lövi szét a térdét egy "jogsértő" járókelőnek a hiperértékeny droidbíró. A meghibásodások miatt visszahívják a szériát, viszont az 5-ös egység meglóg, el is indul a hajtóvadászat.

5-ös ámokfutásba kezd, először ártatlanokat öldököl halomra, majd a bírók ellen fordul. Végül egyetlen megoldás látszik helyesnek, bevetik ellene a második szériát. Dredd végül egy cselnek hála talán eléri, hogy ne adják az ítélkezést robotok kezébe.

Szerintem egy nagyon jó történet a Mechanismo. A rajzok nagyon szépek, élvezetesek a színek, egyedül talán az zavart, hogy Manuel Benet nem tud női arcot rajzolni. Az utolsó fejezet az övé, és a főbírót nem sikerült sok helyen női lény kinézetűnek rajzolni. Egyébként le a kalappal a rajzolók előtt. A régi fekete-fehér Dredd képregényekhez képest azért más ez minőségben. Egy jól megvalósított albumot kaptam kézbe, masszív vastag papíron. 

Remélem tetszett az ismertetőm, legközelebb itt a blogon a filmképregény következik, a Relic Hunter oldalán pedig a Day The Law Died, ami Dreddet illeti (lesz még addig két nagyon király cikk!). Keressétek a relichunter.hu oldalt is a korábbi cikkeimért. :)

Köszi a figyelmet ismét.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr3415486850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása