Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Dragonero 6-7 spoileres vélemény

2020. február 24. - Peter Porker

Sziasztok!

Tudom, amikor a Dragonero újabb részeiről írok, mindig azt írom, hogy ez az eddigi legjobb Dragonero. Az a helyzet, hogy amint halad az ember a történetben előre, mindig az az érzése, hogy ez is jobb, mint ami eddig volt. Most is ez történt.

A hatodik kötet bevezető fejezetében egy várost aláásó dimenzióközi alagutakon járkáló kukac volt a főszereplő. Majd Ian és Gmor is fontos szerepet kapnak, amikor megjelenik egy igazi tűzokádó sárkány a vidéken. A sárkánynak pedig a kedvenc időtöltése az emberek és más állatfajok nyárson sütése. :D Nagyon tetszett a kötetben, hogy a sárkányok közös tudatáról, érzéseiről is kapunk képet, és persze arról is, hogy milyen furmányos, cselszövő lények. Tolkien sárkányai jutottak eszembe a kis pirosról.

Vérszagra gyűl az éji vad, szokták mondani, bestiáriusok jelennek meg, akiknek a nagy trófeára fáj a foguk. Legalább van kiket a sárkánynak felaprítania. A hatodik kötetet záró közjátékban a bestiáriusok vívnak könyörtelen harcot az öreg vastagbőr ellen, ami egy hatalmas szörnyeteg. Érdekes egy olyan népcsoport életébe betekintést nyerni, akiknek semmi sem számít, csak a harc.

A hetedik kötetben ismét Ian, a fürkész diplomáciai csatározásaiba csöppenünk. Emellett láthatjuk, ahogy Iannál igen nagy gyakorisággal adják át a váhlendárt-i hölgyek a kilincset. Betekintést kapunk az ottani technológiai vívmányokba, mint például a cipzár, amit a technokrata Fem meg is mutat Iannak. Kár, hogy a csaj az alvilág fogjává válik három oldal múlva (vagy meghalt, franc se tudja). Viszont akit a női (vagy férfi) emlők érdekelnek, van a hetedik részben dögivel. Persze Ian megakadályoz számtalan bűntettet, rengeteg vér folyik, és egy hatalmas összeesküvés készül, ami még nincs kibontva. A császár élete bizony veszélyben van.

Remélem hamarosan visszatérünk a vérfias sztorihoz, mert szerintem az lenne a fő vonala a történetnek, de szépen építkezik a többi szálon is a képregény. Kíváncsi vagyok, hogy az "Elrabolva gonosz olajmágnás fekete mágusa" vajon visszatér-e bosszút állni Ianon, hogy elrontotta az üzletét.

A kis videómban láthattok csomó képet, különösen ajánlom figyelmetekbe a gyilkos fabábut, és a nőrabló kecske-davidsonos csávót. Szerintem a rajzok továbbra is nagyon rendben vannak, a tájak és az emberek mindvégig gyönyörűek. Ajánlom mindenkinek szeretettel. Kiadta a Goobo Kiadó 2019-ben.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr215489220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása