Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Judge Dredd: Raptaur (képregény bemutató)

2020. március 09. - Peter Porker

„Gratulálunk! Ön sikeresen feltörte a pénztelen csaliszéfet! A bírák hamarosan megérkeznek!”

(részlet a Judge Dredd, Raptaur című képregényből, Alan Grant-Dean Ormston, Fleetway Editions, 1995., ford.: jómagam)

 

Sziasztok!

Ma a Judge Dredd: Raptaur című képregény kerül terítékre. A Judge Dredd Megazine 11-17. számaiban jelent meg első ízben. Hát emberek eljött ez az idő is, hogy egy olyan Dredd képregény került a kezembe, ami bizony közel sem hozza az elődök színvonalát, így csalódnom kellett. Alan Grant története iszonyat gyenge lábakon áll, viszont Ormston festményei durván feljavítják az összképet, viszont nem mind arany, ami…

A lényeg, ami a lényeg, van egy „nem tudjuk micsoda”, azt se tudjuk, hogy honnan jött, annyit tudunk róla, hogy szereti az emberi agyvelőt. Hát no. Ennyi. Éhes a szentem. Raptaur a neve ennek a pöcegödör-származéknak, és egyből a képregény elején lefejezget embereket, meg aztán még többet az események során. Dreddék is elkezdenek nyomozni a rejtélyes idegen után, de közben azért a bűnt is üldözik, innen a kezdő sor, ami egy bankrablóknak állított csapda széfjében lévő üzenet. :D

A média is felkapja az eseményeket. Nem ám koronavírus itt a fő attrakció! Egyenesen őrült láncfűrészes vámpírra, átkozott-földi mutáns pókokra, esetleg egy láthatatlan idegen vérszívóra gondolnak. Utóbbi nem is áll messze a valóságtól. A képregény humora egyébként sok helyen önironikus. Azt pedig szeretem. Nagyon.

Na de hogy erről a felkoncolandó Raptaurról is legyen már szó. Kérem szépen ez egy idegen ragadozó (nem vicc, alien predatorként hivatkozik rá az előszó), ami most figyeljetek, láthatatlanná tud válni. Viszont, és most kapaszkodjatok meg: infravörös és röntgen látása is van! És agyakat szüpürtyöl mellesleg. Hát, hogy miért? Azt csak a Jóisten tudja.

A hajtóvadászat közben Dredd megsebesül, de összefoltozzák, tudjátok az életben tartó kamrának hála lényegében Dredd halhatatlan. Jól seggbe rúgja a lényt, majd szétrobbantja valamiféle hangágyúval és THE END. Mindenki boldog, kivéve Raptaurt, aki halott, de már senkit sem érdekel.

Ami tetszett a képregényben: minden olyan panel, ahol nem volt eszeveszett vérengzés. Szépek a képek, és hajlamosak elvinni egy irányba, ha nem vigyázol. Azért nem olyan jó ez, csak első látásra.

Ami nem tetszett a képregényben: Raptaur és az ötlettelenül felépített sztori.

Ha Dreddet akartok olvasni, és nem akarjátok, hogy rögtön keserédes szájízt hagyjon maga után, ezt nem ajánlom. Helyette a Cursed Earth Sagat, vagy a Day The Law Died-ot vegyétek kézbe. Higgyétek el, azok megérik a pénzüket. A képek a képregényből kerültek kifényképezésre.

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr5115512324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása