Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Kozmikus Pókember

2020. április 06. - Peter Porker

Sziasztok!

Kicsit a Sandman univerzumából kiszakadva kitérőt tettem a Kozmikus Pókember történetébe, ami itthon a Peter Parker Pókember 15-17. számaiban jelent meg (eredeti megjelenése 1989-1990-ben volt, ASM #326-#328, a Web of Spider-man #59-#61, a Web Annual #5 és a Spectacular Spider-man #160 számainak oldalain).

Fantasztikus a Mcfarlane-féle borító. Gyerekkoromban a falamat díszítette a poszter, ami ennek a képnek egy kinagyított változata volt, a nagyképűen beszólós Pókival, ahogy éppen pocakon vágja a szürke Hulkot. Mcfarlane nekem az etalon, ha rajzról van szó. Egyszerűen a kedvenc kinézetű Pókemberem.

Szóval a borító volt az, ami megfogott, amikor megrendeltem a Kingpin Kiadótól a Peter Parker Pókember Kozmikus Pókember sorozatát. Szerintem összességében nem döntöttem rosszul. A történetben annyi akció van, mint ünnepek előtt a Tescoban. Egyszerűen csak kapkodtam a fejem, ahogy olvastam. Pókember ebben a történetben megküzd egy csomó ellenségével, és most sorolom, marha hosszú lesz a sor: feltűnik Graviton, Cókmókus (Csapdász), Góliát, a Grimm tesók, Magneto, a szürke Hulk, Titánia, Varázsló, a Sárkány és végül, de nem utolsó sorban az Őrrobot hármas. Tömény, az biztos.

 Peter egy balesetnek köszönhetően kapta erejét igaz? Ki ne ismerné kedvenc falmászónk különleges képességeit. Erős, mint egy pók, és nem az idegtől mászik falra. Elég jól bánik a hálóval is, bár az az eredeti történetben mesterséges, a csuklójára szerelt hálóvető gépezettel tudja befonni áldozatait. Ezek önmagukban is elégségesnek látszanak, ha jól fenéken kell rúgni a rosszfiúkat. No de, a Kozmikus Pók történetében még egy baleset történik...

és Pókember olyan erőre tesz szert, hogy a legnagyobb ellenségeit és megtanítja kesztyűbe dudálni. Olyan új képességekkel bír, mint a repülés, kéz- és szemlézer, emberfeletti erő és sebezhetetlenség. Az érzékei még jobban kiélesednek, ha egy légy repül az ablakra, már az beindítja reflexeit, így teljesen szétesik a szentem. Kapcsolata is megromlik feleségével. De ne aggódjatok. Természetesen az ízeltlábú barátunk kikecmereg a balhékból és a magánéleti válságból, sőt a végén az Enigma erő (kozmikus eredetű jó energia) kiteljesedik benne, és segítségével (ettől lesz kozmikus erejű) Univerzum Kapitányként az emberiségre hatalmas veszélyt jelentő háromszoros erejű mutáns Őrrobottal is elbánik. Ismeritek biztosan a mutánsok kiirtására  kifejlesztett őrrobotokat, no ez három az egyben. Ugyanis akkora veszélyt jelentett ez az őrrobot, hogy az Enigma erőnek közbe kellett lépnie, hogy az emberiség ki ne pusztuljon. Sajnos Peter nem sokáig lesz Univerzum Kapitány, ahogy a fenyegetés elmúlik, az erő is elhagyja.

Elégedett vagyok a történettel. Mindenkinek ajánlom, aki egy kis csihi-puhira vágyik. Nekem ez összességében 8 icipici pókot ért a 10-ből.

A képek a magyar képregényből származnak (PPP 15-17. Kingpin Kiadó, pokember.hu).

Maradjatok otthon, ha tehetitek. A pókerő legyen veletek. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr6515595780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.04.07. 14:15:13

a rajzai jobbak ennek, mint a története...

Peter Porker 2020.04.07. 14:31:42

@doggfather: szerintem a története sem rossz. :) ízlések és pofonok.
süti beállítások módosítása