Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Marvel 2099 Unlimited (Hulkkal és egyebekkel)

2020. április 13. - Peter Porker

Sziasztok!

Az 1994-es év a 2099-es univerzum éve volt a Marvelnél, legalábbis amit a Marvel Kiadónál 1994-ben megjelent 2099 Unlimited negyedik számának utolsó oldala hirdet. Ha szeretnétek kicsit jobban megismerni ezt az univerzumot, az alábbi linken találhatjátok a korábbi blogbejegyzésemet a Pókember 2099 első széria első pár részéről: https://tinyurl.com/v4x7svp

Ami a mai témánkat illeti. A 2099 Unlimited első száma 1993-ban, a negyedik, amit most elolvastam, 1994-ben jelent meg és három történetet tartalmaz: egyet a Hulk, egyet Fémsikoly (Metalscream), egyet pedig a vámpír Lachryma főszereplésével.

Ne tévesszen meg Titeket a 2099-es szám. Ezeket a képregényeket elolvasva nem csak időben utazunk előre, hanem egy alternatív univerzumba is. Korábban a Spiderverse kapcsán már írtam ezekről, ugyanis a Spidergeddon előzményei minden képregényben ugyanannyira tetszettek (főleg a Metálos univerzum Punk Hulkja).

A 2099 univerzum Hulkja nem dr. Banner természetesen, viszont erejét eredeti változatához képest itt is gamma sugárzás adta neki. Ebben a történetben egy kísérlet (mi más) miatt a Hulkhoz hasonló erejű Sigurddal ütközik meg, akit a Thor hívők a Ragnarok előjelének hisznek és tömeges öngyilkosságra járulnak színe elé. A Hulk természetesen ezt nem hagyhatja, ráébreszti Sigurdot, hogy ő is csak egy katonai kísérletből visszamaradt genetikai hulladék. Viszont nem tudja jó útra téríteni, ezért kénytelen megölni.

 A Fémsikoly történethez hoztam egy kis idézetet...

"Réges-rég a mágusok a természet részei voltak, mint az eső, a mennydörgés, vagy az izzó szél. Most a természet nem más, mint TV jelek, villamosenergia és a fém sikítása. Az ő feladata megvédeni a világot az okkult és okkultech tanok visszaélésszerű használatától."

(írta: Warren Ellis, ford.: jómagam)

Metalscream egy tech-mágus, körülötte mindenféle kütyü, és a koma is rá van kötve az internetre. Elég bizarr keverék. Egy ereklye feltörését kívánja megakadályozni, ami egy halott istenség levágott keze. Ugyanis ha Tiamat istennő feltámad, vége mindennek, szeret ugyanis emberi agyakat kiszopkodni. Az egyik nagyravágyó szuperbűnöző, aki a keresztségben az ígéretes Nekrózis nevet kapta, fel akarja törni a kezet védő mágikus védelmet, viszont Metalscream barátunk ezt egy mágikus lobotomizálással lerendezi és nyáladzó páfránnyá változtatja Nekrózist.

Az utolsó történetben egy ügyvédnő haláláról, és egy vámpírcsaj felemelkedéséről olvashatunk egy nagyon sötét cyberpunk történetben. Én még mindig nagyon szeretem a 2099 univerzumot. :D Szerintem nem csak 1994, hanem akár 2020 is lehet a 2099 éve. :D

Mindenkinek boldog nyulat kívánok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr4215609332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása