Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Egy novella Dredd világából

2020. április 19. - Peter Porker

Sziasztok! Nem írtam még novellát, ez az első alkalom. Olvassátok szeretettel:

Lenézek az alattam elterülő betontengerre, neonvilágra. Ez a város soha nem nyugszik. Több tízmilliónyi embert összezsúfolni egy ilyen helyre. Mégis kinek az ötlete lehetett? De talán még mindig jobb hely, mint a körülöttünk elterülő Elátkozott Föld. Biztosan jobb hely. Mega City 1 jobb hely, mint bármi a Földön, mert mi teszünk róla. A kommlink csippan egyet, ez jó jel.

- Minden bírónak! Fegyveres rablás készül a Fargo és a 8245-ös sarkán. Figyelem, négy fegyveres humán, és talán… igen, kivehető köztük egy körözött muti. Maximális óvatosságot kérek.

- Martinez bíró jelentkezem! Úton vagyok.

A kommlink még egyet csippan.

- Hawks bíró jelentkezem.

Hawks brazzeg. Csökönyös disznó. Rühellem a fejét, egy felkapaszkodott alsóvárosi söpredék. Már annyira kilátástalan a helyzet, hogy ilyeneket is állományba vesznek. Mindegy. Nem ellenkezhetem. Alkalmi társ. Megoldjuk. Végül is, csak öten vannak. Felpattanok a Lawmasteremre. Bárcsak jutott volna a repülő modelljéből, akkor gyorsabban ott lehetnék. A bírónak ennél megbízhatóbb partnere nem is lehet. Mesterséges intelligenciával, beépített fegyverekkel és Özvegycsinálóval felszerelt, a Nagycsarnokkal, a többi motorral és a fejrádióval is összeköttetésben van. A bíró távoli parancsait is képes teljesíteni. A nevéhez hűen, ez kétkerekű mestermű.

A forgalom nincs az én oldalamon. Kerülgethetem a főutcán a luxusmobilokat, taxikat, lepukkant füstölgő romhalmazokat, amit tulajdonosaik még gépkocsinak képesek nevezni. Bekapcsolom a szirénát. Hamarosan megérkezem. Beleszólok a rádióba.

- Hawks merre vagy?

- Két sarokra Martinez, kis dugóba kerültem. Remélem bemelegítetted a csuklódat.

- Ne viccelj Hawks.

A Fargo és a 8245-ös sarkán egy bank áll. Ki gondolta volna. Ezek a brazzfejek azt se tudják, hogy készpénzt már ilyen helyeken nem tartanak? Vajon mivel készültek. Leparkolom a Lawmastert, és fedezékbe vonulok. Próbálom kifürkészni, mennyien is vannak. Kintről négy norminak látszik, és egy mutkó. A mutkónak két arca van. Hogyan jutott ez be a városba? Az egyikkel egy alkalmazottat néz, a másik arca a tarkójáról leskelődik az ajtó felé.  Messziről egy másik motor hangja hallatszik.

Társam leparkol az enyém mellett. Magához veszi a törvényhozóját. Belülről ordibálás hallatszik:

- Gyerünk már szencségit! Itt vannak a bírók! Siessetek már!

A mutkó a fegyverét az egyetlen életben lévő banki alkalmazottra szegezi, aki készségesen ütögeti computere billentyűzetét, valószínűleg épp a megbízónak utal egy tetemes összeget. Társai eközben az élettelen testeket fosztják ki. Szánalmas alakok.

Megnyomok egy gombot a kommon, majd beleszólok. A Lawmaster hangszórójából a hangom hallatszik:

- Fegyvereket eldobni és feltartott kézzel kijönni. Társtettesként elkövetett fegyveres rablás, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, az együtt 40 év az izokockában.

- Brazzd meg bíró! Nincs vesztenivalónk.

Lövés dörren, lepattan a falról.

-Hawks, készülj, be kell hatolnunk. Füst! – mondom félig társamnak, félig a törvényhozómnak, majd a bank felé célozva meghúzom a ravaszt. A lövedék áttöri az ablakot, majd köhögés hangja hallatszik.

Hawks eközben bénításra állítja a fegyverét. Elindulunk a bejárat felé. Az egyik fegyveres kitör a füstből, Hawks reflex-szerűen bénítja meg. Közben egy másik nekem esik egy pajszerral. Nem fogta fel, hogy eleve esélytelen volt, ököllel vágom állcsúcson, talán nem szenvedett maradandó károsodást.

Benn lövés dörren. A mutkó elvesztette a fonalat. Az utolsó alkalmazott is halott. Ezt elcseszték. Visszavonulót fújunk és beleszólok a kommba.

- Martinez a központnak! Minden túsz halott, ismétlem…

- Nem szükséges! Engedélyt adunk a deviáns elemek likvidálására.

Megnyomok egy másik gombot. Kiadom a parancsot. Össztűz.

Lawmasterem automatikusan irányba áll. A bent lévők nem is sejtik, mi vár rájuk. Lassan leereszkednek a fedelek a motor elejéről és géppisztolyok sortüze szaporítja a város zaját. A rablóknak esélye sincs a túlélésre.

- Martinez a központnak. Két izokockát és két hullaszállítót kérek a helyszínre.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr815623904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása