Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Dredd bíró - Top Dog képregénybemutató

2020. április 24. - Peter Porker

Sziasztok képregényrajongók!

Ma a Dredd bíró - Top Dog kötetet hoztam el nektek, amin nem kisebb nevű írók dolgoztak együtt, mint John Wagner, Garth Ennis és Alan Grant, míg a rajzokért Colin Macneil és John Burns felelt (és az Egmont adta ki, 1993-ban).

A kötet három történetet tartalmaz. Az első történetben (Stroncium katonák) 2176-ból jön vissza egy Johnny Alpha nevű ügynök és társa, Wulf, aki erős német tájszólással kommunikál. Johnny Alpha nem más, mint Strontium Dog, a 2000AD kiadó másik nagy címének főszereplője, egy mutáns fejvadász. Ők akkor kerülnek Dredd látókörébe, amikor félig elporlasztanak egy ismeretlen férfit, majd elrabolnak egy másik jómadarat, aki a jövőből menekült Dredd idejébe. De Dredd nem hagyhatja, hogy mások kapirgáljanak az ő szemétdombján, ezért üldözőbe veszi a jövőből jött bűnüldözőket, akik, mivel Dredd Mega City 1. igazi alfahímje (Top Dog), menekülésre fogják fejüket, vissza a jövőbe. (a képek az első történetből kerültek kifényképezésre, Colin Macneil rajzai).

A második történetben (Garbage disposal) furcsa korrajzot kapunk Dredd világából. Ugyanis egy showműsorban licitálhat bárki huszadik századi ereklyékre. A 22. században ugyanis ezeknek a régiségeknek majdnem felbecsülhetetlen az értéke. Így teljesen érthető, amikor egy házaspárt megölnek egy lábasért… Dredd rááll az ügyre, és a második lehetséges áldozatot, aki egy 1960-as években gyártott fém kukát visz licitre, sikerül megmentenie és leleplezni a bérgyilkosok megbízóját, így a hulladék tényleg megsemmisítésre került. Utóbbi történetet Garth Ennis jegyzi, a történet abszurditása alapján teljesen felismerhető.

A harmadik, egyben utolsó történet előtt olvashatunk egy felvezetőt arról, milyen események vezettek el idáig. Ez a Deathfist Saga, vagyis Stan Lee története, akit egy Fungok és a Svéd csőcseléke között kirobbant bandaháború során a Fungok felbérelnek a rivális banda teljes likvidálására. Dredd letartóztatja Stan Leet, ezért Stan egyik társa azért jön Mega City 1-be, hogy bosszút álljon Deathfist megaláztatásáért. Egy gyönyörű keleti nő elrabolja és megkínozza Dreddet, aki, mivel egy mazochista állat, nem kér bocsánatot a Stan Leevel és a klánjával szemben tanúsított magatartásáért. Helyette inkább kitekeri a nő nyakát, de azért elismeri, lehet, hogy túl öreg már ahhoz, hogy hetente újabb ninja orgyilkossal kelljen megküzdenie. :D

Ez a képregényalbum sok jó pillanatot tartogatott, állok elébe a következő olvasmánynak. :D Van még pár Dredd ott, ahonnan ez jött.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr5015638440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása