Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Triumvirátus (NMK 60.) képregénybemutató

2020. május 03. - Peter Porker

Sziasztok!

 

Ma a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 60-as számában megjelent Triumvirátus című történetet hoztam el nektek. A kötet az Avengers Prime #1-#5 számait tartalmazza (Bendis-Davis). Csapjátok is össze a mancsotokat, kezdjünk bele egy hatalmas kalandba.

 

„-Őszintén sajnálom, hogy megzavarom Önöket. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hol vagyok?

- … 

- Thor Nagyúr a barátom. Segítségre van szükségem. Meg tudja nekem mondani valaki, hogy hol vagyok?

- Thor Nagyúr barátja vagy? Odin fiáé?

- Á, értik a nyelvet, Remek. Történt egy kis baleset…

- EGYÜK MEG!”

(részlet a képregényből, Kapi és egy Elf harcos párbeszéde, egy ismeretlen világ ismeretlen szegletén)

Na, szóval hol is kezdjem. Kapi és Vasember kapcsolata egy ideje nem zökkenőmentes. Biztosan emlékeztek a Polgárháború eseményeire. Hát azóta sem valami nagy haverok. A képregény közvetlen előzménye az Ostrom, avagy a Földre szállt Asgard lerombolása, aminek súlyos következményei vannak. Történt ugyanis, hogy Norman Osborn felhasználja a skizofrén Őrszemet, hogy lerombolja Asgardot, viszonzásképpen Thor villámhárítót csinál az Őrszemből, azaz halálra sújtja. Mellesleg az Őrszem egy csomó alkalommal mentette meg a seggüket hőseinknek, de a betegségéből fakadó veszély miatt jobb volt megszabadulni tőle.

Na de az Ostrom után Asgard a Földön maradt összeroskadva, kapui nyitva bárki számára. Így esik, hogy Thor, Vasember és Kapi az összetört és vigyázó nélkül maradt Bifrösttel véletlenül egy másik világba kerülnek.

Amíg Vasembert Fafnir, a Walt Simonson-féle Thorból megismert sárkány és az ogréi tüzes vassal kínozzák, Kapi egy elf csajjal hetyeg, Thor pedig régi ellenségével, a Varázslónővel akad össze. Vagyis vele is, meg úgy mellesleg a halál istennőjével, Helával és a jóképű viking zombi hordájával is.

Vasember lyukat beszélve az ogrék hasába meztelenül ellovagol a naplementébe, hátában a feldühödött sárkánnyal. Persze nem kell aggódni, megmentik a meztelen popóját, Kapi ugyanis lovagi páncélban ledöfi a már amúgy is réges-régen halott sárkányt. Mert ugye nektek is gyanús, hogy a régi Thor történetben már agyonvert sárkány nem támadt fel hirtelen.

A zavarnak egy oka van, Asgard bukásával összekeveredtek a királyságok, így Jotunheimben egyesült az élők és a holtak világa. Itt kerül sor egy hatalmas ütközetre, melyben a Triumvirátus egyesül, és mellesleg a sárkány és a hadserege is melléjük áll, hogy a Hajnal Kardjával (eredeti nevén Sword of Twilight, vagy esetleg Sword of Doom) felszerelkezett Helával megküzdjenek.

A történet nekem kifejezetten tetszett. Bendis a kedvenc íróim közé tartozik. Ez a kötet sem szűkölködik az írótól megszokott lüke humorban, emellett nagyon epikus jelenetekkel is tarkított. Viszonylag rövid olvasmány a terjedelméhez képest, viszont a rajzok szemet gyönyörködtetők. Szép két oldalas panelekkel találkozhatunk, amikről nem az jut az ember eszébe, hogy ez egy „alibi-kétoldal” lenne. Ahol ilyen van, ott érdemes elidőzni a rajz részletein.

Mindenképpen ajánlom. Viszont előtte mindenképpen pár Bosszú Angyalai kötetet el kell olvasni, főleg az Ostromot, de ha már itt tartunk, előtte ne hagyd ki az Őrszemet, meg a…

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr9115650934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása