Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Quantum és Woody képregénybemutató

2020. június 12. - Peter Porker

Sziasztok Képregényőrültek!

Ma ismételten egy a koronavírus miatt ingyenesen hozzáférhetővé tett, viszont már korábban kereskedelmi forgalomban is megjelentValiant képregényt mutatok be nektek, több-kevesebb spoilerrel, mert ennek a képregénynek nem is annyira a cselekménye a lényeg, hanem a hangulata. Mai témám: Quantum és Woody, a világ két legelb…ottabb szuperhőspárosa. Vagyis hát a legrosszabb… :D

A Quantum és Woody alapkoncepciója nem tér el a megszokottól. Van egy titkos laboratóriumban végzett titkos kísérlet, ami a végtelen energiát célzott biztosítani az emberiségnek. Viszont ezt a dolgot csak szép sorjában tudjuk meg a cselekmény előrehaladtával.

Woody és Eric testvérek.... Woodyt gyerekkorában örökbe fogadja egy afroamerikai csonka család, viszont a rosszaságból nem sikerül nekik kinevelni. Igazi csődtömegnek tűnik, mindenben csak az ügyeskedést keresve, még kicsit pitiánernek is mondanám. Eric pedig egy mintagyerek, jó tanuló, apja büszkesége, katona. Nos, az egész sztori ott kezdődik, hogy apjukat megölik.

A két férfi nyomozásba kezd, hogy meglelje a gyilkost, és hol lenne jobb elkezdeni a nyomozást, ha nem a titkos laborban. Woody igazi balfék lévén meg is nyom egy gombot véletlenül, és a titkos kísérlet végbemegy, Eric és Woody pedig a karjukra erősített karperecekkel igazi szuperhőssé válnak. Sajnos azonban a labort fel is robbantják, és rajtuk üt a rendőrség:

„- Még egy poénos húzás, és az embereim végeznek magukkal, világos?
- Oké, megadjuk magunkat! Nézze, ez nem az, aminek látszik…
- Ne hallgasson rá! Ez pont az, aminek látszik. Ez az őrült fekete csávó egy muszlim fundamentalista, aki megpróbálta felrobbantani az istentelen fehér tudományunkat! Egy olyan Xena harci sikolyt hallatott, majd háborút indított a karácsony ellen!
- Ó a te jó kúúúúú…..”
(részlet a képregényből, ford. jómagam)

A fenti párbeszédből is lerí, hogy mekkora állatság ez a képregény. A humora szerintem zseniális, minden második panelen van valami hatalmas beszólás, vagy lazaság, ami miatt hangosan felröhögtem. Tele van nem annyira korrekt polkorrektséggel, Woody félreérthető beszólásaival, amik sose tűnnek szándékosnak, mégis bántó lenne… Ha nem lennének annyira jó testvérek a főszereplőink. És nem működne rohadtul a szituációs humor az egészben. Példaként említeném, hogy Quantum maszkot hord, és így is rájönnek, hogy néger. Hogy miért? Mert olyan néger hangon beszél. Woody szerint legalábbis. :D

És még a kecskéről nem is beszéltünk.

A Valiant képregények között olvastam jobbakat és kevésbé jobbakat, viszont a Rai-n kívül nem volt olyan képregény eddig, amiről azt tudtam volna mondani, hogy minden zokszó nélkül megvenném. A Quantum és Woody ilyen És valószínűleg be is ruházok egyszer rá. Kellően pörgős akció, marha beteg humorral, szerethető karakterekkel, gyönyörű rajzokon. Kell-e ennél több?

KLANG!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr2415806160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása