Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Vader - Sötét Látomások képregénybemutató

2020. június 18. - Peter Porker

Sziasztok!

Ismét eljött az idő, hogy egy képregénybemutatóval jelentkezzem. Ezúttal a Szukits Kiadó gondozásában megjelent Vader: Sötét Látomások (2020.) a soron következő darab. Olvassátok szeretettel a bemutatómat. SPOILEREKET TARTALMAZ!

Tudjátok, nem nagyon vagyok oda a Star Wars képregényekért. A Vader sort megtartottam, mert abban láttam potenciált, annak ellenére, hogy Larroca rajzai borzasztóak, viszont nekem a kedvenc gonosztevőm a Sötét Nagyúr. Az a szomorú helyzet, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy én akár egy Marvel-féle Vader képregényt is a kezembe fogjak. Hogy miért? Ezért:

Ez a Vader képregény is áldozatául esett "a mindegy milyen szart adunk ki, csak legyen benne Darth Vader, meg nyomassuk rá az SW logót" szlogennek. A kötet 6 kisebb történetet tartalmaz Vaderről, ezekben nagyrészt a Nagyúr mumusként jelenik meg, kettőben meg egyfajta istenségként.

Az első történet elolvasása után úgy éreztem, hogy ez igen. Ez elcsípte a figyelmemet, kell még. Egy óriás szörnnyel küzd meg Vader ad hoc, egy olyan bolygón, ahova véletlenül lezuhan a gépével. Iszonyat jó rajzokon, kaszabolja az égig érő óriást, közben egy kisgyerek figyeli a Fekete Lovagot. Látható az első képen. Igazán szerethető történet. 

Egy másik történetben egy birodalmi nővérke szerelme tárgyául jelenik meg a Nagyúr. A nővérke tévképzetei odáig fajulnak, hogy azt hiszi, Vader mindent azért tesz (pl. azért sebesül meg), hogy találkozhassanak, és hogy ők egy pár. Hát Darth nem gondolja így...

A többi történetben Vader egy mumus, akitől mindenki retteg, hol a birodalmi alárendeltjei, akik a bosszúját elkerülendő még egy csillagrombolót is leamortizálnak egy meteorzáporban... Vagy ott van az X-szárnyút vezető nagymenő lázadó pilóta, aki konkrétan epét hányva menekül előle, amikor a célkeresztjébe kerül...

A kötet megvalósítása nem hagy kívánnivalót maga után. Szép kemény fedeles, ahogyan azt már a Kiadótól megszokhattuk. Viszont több helyen elmosódott a kép, a feliratok, rajzok kettőzve vannak, vibrál tőle a szemem. Ez néhány oldalon volt így.

A történetek egyébként (író: Hopeless, árulkodó név) rendkívül sablonosak, a történetek szereplői sok helyen nevet sem kapnak, mert minek. Az egyébként 15 percnyi olvasási idő rendkívül felejthető darabbá teszi a képregényt. A rajzok pedig hát hogy is mondjam. A negyedik történet rajzai brutálisak. A fenti jobb oldali három kép elvileg ugyanazt (!?) a férfi (?!) karaktert ábrázolja... Hát nem tudom. Az alsó inkább Charlize Theron a Mad Maxből. Mivel elnevezve nem volt, így elég nehéz felismerni.

Az meg már a pofátlanság határát súrolja, hogy az alkotók úgy akarnak hangulatot teremteni, hogy ismerős karaktereket helyeznek el a paneleken, mint easter eggeket. Így kerülnek a képbe a Mos Eisley Cantina híres ufó fúvósai, vagy a mynockok meg az óriás űrféreg.

Sajnos továbbra is az a véleményem, hogy nem tartozom már az SW célközönségébe. Többet nem is kell ezzel foglalkoznom. Igazából a hatból egyért-kettőért kár ezekre költenem.

Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr1615870788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása