Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Batman találkozik Dreddel (Batman/Dredd)

2020. augusztus 20. - Peter Porker

"- Üdvözzzzlet! Halál bíró sssszolgálatotokra!!
- Ez nem maszk Murph!
- Dögölj meg Te szörnyszülött!
- Esssztelenek! Nem tudjátok megölni, ami nem isss él! Gyertek, meghozztam az ítéletet!
- Dögölj már meg!
- Bűnösssnek találtalak! A bűnöd, azz élet! És az ítélet haláááál!"
(részlet a Batman/Dredd képregény Judgement on Gotham című fejezetéből, John Wagner-Alan Grant, ford: jómagam)

Üdvözzletem, ahogyan kedvenc Halál bírónk mondaná. Ma a nemzeti ünnepre hoztam nektek egy spoileresebb bemutatót Batman és Dredd bíró közös kalandjából (Rebellion-DC 2018.)

Nem tudom Ti hogy vagytok a crossoverekkel, de nekem általában bejönnek. Főleg ha két olyan karakterről van szó, akik önállóan is megállnak a lábukon. Tudjátok Dredd az egyik kedvencem, viszont Batman kapcsán nem vagyok annyira otthon. Gyerekként olvastam könyvtárban pár füzetet, és megvan az a füzet, amiben Pókemberrel együtt szerepelnek. Az a helyzet, hogy hiába kedvelem a Pókembert, Batman abban a füzetben viszi a prímet. No meg Joker, de ez egy másik téma. És most sem lenne ez így másként, ha nem szerepelne az első fejezetben a megtestesült halál, aki számomra a leghangulatosabb főgonosz. Tényleg. Szerintem ha elolvassátok a Necropolis című Dredd kötetet, érteni fogjátok. Kész horror, és kész fekete humor. Tényleg sokszor azt se tudja az ember, hogy sírjon, nevessen, vagy épp rázza a hideg.

Nos a képregény első fejezetében egy térkapu-öv segítségével Halál bíró Gothambe érkezik, hogy leszámoljon a legnagyobb bűnnel, az élettel. Nos ezt Batman nem hagyhatja... és felgyújtja. :D No de tudjuk, hogy a Sötét bírók ereje a halhatatlanságukban rejlik. Amíg ő szellemként repked, Batman véletlenül Mega City 1-be, egy másik dimenzióba kerül az öv segítségével, aminek Dredd nem örül, mert ő a törvény, és ne törvényenkívülieskedjen ott senki ember fia. Ezért kicsit megabálják egymás fejét, majd rájönnek, hogy meg kellene állítani Halál bírót, aki időközben lepaktál a Madárijesztővel... és kezdődik a móka. Egy heavy metal koncerten történő kibelezés, lefejezés, szívkitépés, vérfürdő, vérgőzfürdő után Dredd ledurrantja Halál bíró fejét a helyéről, Anderson bíró így könnyen rabul ejtheti az elméjében. The End.

 A második történetben (Vendetta in Gotham) Dredd megverekszik Batmannel, aminek az oka egy fordulattal később olyan vattafakk érzést okozott bennem, hogy ihaj. Tényleg nagyon szuper, kicsit földhöz ragadtabb történetről van szó, amiben egy szenátor elleni merényletet szeretnének hőseink megakadályozni.

És ami a képregény megjelenését illeti. Ragasztott papírkötés, nem fényes papírra nyomtatva, szóval nem egy nagy valami, de másmilyen nem volt a bótban. :D De nézzétek ezeket a fenti rajzokat. Szerintem Simon Bisley rajzai egetrengetőek. Annyira dark az egész, hogy még Batmantől is összerándul az ember gyomra, nem hogy a Madárijesztőtől, vagy a motoros szerkóba öltözött Halál bírótól. Ezen felül meg a történet humora fergetes. A középső képen látszik, ahogy a Madárijesztő megvicceli Halált egy félelem spray-vel, és megtudjuk, mitől fél ő igazán. Hát az ilyen cukimukiságoktól, mint a kiscicák, rózsaszín pónik, meg egyebek. Meg is értem. A második történetben Cam Kennedy rajzai kicsit színtelenebbek, retrosabbak, de simán jó rájuk nézni. Imádni való egy kötet ez annyi szent.

Szóval nyugodt szívvel ajánlom Batman és Dredd történetét, viszont ennek még van folytatása, remélem egyszer majd újra kapható lesz. Vagy legalább a teljes gyűjtemény egyszer.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr9716170014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása