Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Spider-man 2099 Classic 1. (Spoileres)

2018. augusztus 11. - Peter Porker

Sziasztok! 

Ma egy olyan képregényt szeretnék nektek bemutatni, ami kb. fél évet csücsült a polcomon, mert eddig voltam olyan hülye, hogy nem olvastam el. Egy angol nyelvű Pókember sztorit, a 2099-ben játszódó Spider-man 2099-t (író: Peter David, rajzolók: Rick Leonardi, Kelley Jones). Azért is van aktualitása, mert egy bizonyos kiadó gondolkodik rajta, hogy megjelentesse magyarul is.

 Maga a kötet (a képen is látható) egy angol TPB, 242 oldal, a képregény #1-#10. számait tartalmazza.

 A történet szerint 2099-ben járunk, a világ csupa korrupció, a kormány mindent lát, lehetetlen előle elbújni. Szuperhősöknek már régóta nyoma sincs. Szekták őrzik emlékezetüket (True believers of Spider-man, vagy a Thor hívők). Főszereplőnk Miguel O'Hara az Alchemax alkalmazottja, pótolhatatlan zseni, tudós. Az Alchemax egy olyan nagyvállalat, ami számtalan ágazatban monopóliummal bír, ezek között a legérdekesebb a szuperkatonák gyártása, a régi szuperhősök képességeinek beléjük ültetésével. Ez a kutatás azonban még gyerekcipőben jár, az első emberkísérlet sikertelenül jár (az alany meghal), ezért Miguel ott akarja hagyni a céget. Ezt a cég vezetője, Tyler Stone nem igazán akarja hagyni, ezért bead neki egy olyan drogot, aminek a függőjévé válik, és belehalhat, ha nem kap belőle a főnökétől, persze a további munkáért cserébe. Miguelnek nem marad így más választása, csak önmagán kipróbálni a mutációs kísérletet, hogy szabaduljon a függőségtől és az életveszélytől. Ennek során a régi Pókembertől vett mintákat használja fel, ezért ismét feltámad a legenda, aki szembeszállhat az elnyomással.

Miközben Pókember ismerkedik erejével, találkozik pár szupergonosszal, a kedvencem közülük a Keselyű, aki egyszer megmenti Pókit, aztán kihúzza nála a gyufát, nem lövöm le a poént mivel.

A történet pörgős, a párbeszédek ütnek, Póki ugyanolyan dumás, mint eredetileg. Szórakoztató. Peter David nekem az egyik kedvenc íróm - az X-faktort is ő jegyzi, ami a kedvenc mutáns történetem. Ajánlom mindenkinek, aki szereti Pókember történeteit, annyival, hogy ez néhol azért minimum 16-os, olykor 18-as karika.

A képen a saját példányom látható: Spider-man 2099. Classic (David, Leonardi, Jones, Marvel, 2016. second edition second printing)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr1114175465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása