Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Fenegyerek [Marvel + különszám (2018/4.)] spoileres vélemény

2018. október 26. - Peter Porker

Sziasztok! A mai alanyom a Marvel + 2018. októberi különszáma, ami egy frankó kis Fenegyerek történet Brian Michael Bendistől.

Bevallom őszintén, hogy eddig még nem volt szerencsém DD történetet olvasni, a közönséget erősen megosztó Ben "Géza" Affleckes audiovizuális holokauszttól, khm, akarom mondani filmtől eltekintve csak képregényes crossoverekben találkoztam a piros jelmezes ördöggel, amikből nem igazán lehetett megismerni, de nagyjából a hős keletkezésével tisztában voltam.

A Marvel + most kivesézett füzete a Pokol konyhájának Királya című történetet tartalmazza (eredeti megjelenés: DD 56-60. The King of Hell's Kitchen, Marvel, 2004.) Megmondom a frankót, engem kilóra megvett.

A történet igen eltér az eddig megszokottaktól (és most jó lett volna egy hosszabb beharangozó, a Kingpintől már megszokott ez történt eddig oldalakkal), és elég nehéz volt összerakni, hogy mikor is játszódhat. Támpont, hogy a történet idején Jessica és Cage még csak várják a kis gézengúzt (a kislányukat a skrull Jarvis rabolta el, ha jól emlékszem a titkos háborúban). Most jön a SPOILER!

Nos Fenegyerek beagyal Fiskre, rájön, hogy esélye nincs a bűnözést megállítani, ezért, miután jól elagyabugyálja, átveszi Fisk helyét az alvilág élén, vagyis hát ez annyira nem úgy néz ki, ahogyan hangzik. Kikiáltja a nagyvilágba, hogy most már a Pokol Konyhája az övé, mindenki, aki akar valamit, az neki mondja, mert ő a főnök. Kicsit elvetette a sulykot nem? :D

Persze ez nagyon nem tetszik bizonyos néprétegeknek, főleg az ifjonti yakuzáknak, akik bizony szeretnék nem csak a piacból nekik járó szeletet, hanem az egész tortét, kezdve a DD által uralt városrésszel. És itt kezdődik a bandaháború, ami gengeszterfilmeket idéz.

A rajzok komorsága is segít, hogy a történet teljesen magával ragadja az embert. Az tetszett a legjobban, hogy ez a történet most nem a szuperhős csihi puhiról szólt, hanem egy bandaháborúba repít (ahol az egyik banda egyszemélyes, vagy mégse...). Eleve ez az alvilág megjelenítés, ahogy a bűnözők lényegében bármit megúszhatnak, hiába harcolnak a hatóságok, lebilincselő és elszomorító.

Azt hiszem, fogok még DD történetet olvasni. :)

A képen a képregényből kifényképezett panel.

Kiadta a Kingpin Kiadó, 2018. októberben.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr8214323717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása