Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Spawn Kezdetek 18. spoileres bemutató

2020. március 02. - Peter Porker

Sziasztok!

Múlt héten megérkezett az idei első magyar Spawn csomag. Megszállott rajongóhoz méltón neki is estem azonnal az Istenölőnek és a 18-as Kezdetek kötetnek. Utóbbi kerül most SPOILERESEN!! bemutatásra.

Mindig, amikor becsukom az éppen aktuális Spawn kötetet úgy érzem, hogy ebből simán elbírtam volna még párszáz oldallal. Spawn megint megmérettetik, mindezt olyan mesterien felépített és szerkesztett történeteken keresztül, hogy úgy érzem, hogy ez ismét a legjobb Spawn volt, amit eddig olvastam. Szerintem ez annak köszönhető, hogy minden fejezet olyan cliffhangerrel végződött, hogy muszáj volt tovább olvasni, és sajnos a kötet végén is így maradtam, szóval nagyon várom a következőt. :D

Az előző kötet végén Spawn legyőzte „urát”, Malebolgiát, így a pokol egyik királysága király nélkül maradt. Vagyis hát van királya, csak nem hajlandó átvenni a stafétát. Ez veszélyes. Így ugyanis a pokol különböző teremtményei, az elkárhozott lelkek visszatérnek a Földre, ezzel borsot törve az élők orra alá. Spawnnak van egy eltökélt terve, hatalmát felhasználva újrateremtené a Paradicsomot a Földön, mert tudja, ehhez meg volna minden hatalma.

Elég küzdelmes a kötet. Van itt tömeggyilkos vámpír szekta, akiket egy igen mesteri csavarral győz le Spawn. A vámpírok a bűnös embereket vadásznák le (kb. mindenki az), viszont Spawn elveszi a világ bűneit, és odaadja a vámpíroknak, így azok egymást marcangolják szét. Így elmondva nem hangzik jól, de tényleg nagyon ütött a dolog.

Spawn Japánban egy kis Szamuráj-Spawn történetbe csöppen, és epikus küzdelemben legyőzi a régen halott hős harcos uralkodót. Egy dolog zavart a történetben. Ki a fene foglalhatta el az uralkodó helyét, amin olyannyira meglepődött? :D Ugyanis a mesélő ezt direkt elmulasztja nekünk elmagyarázni. :D Kifejezetten zavart. Viszont a rajzok, a híd, a sárkány… Hej, micsoda gyönyörűség volt.

És eljutottunk a kedvenc részemhez: ismét van egy Antispawn! Nézzétek azt az első rajzot. Hát ez valami fantasztikus. Sok helyen teljes valójában csodálhatjuk meg az Antispawnt, aki most nem Jason Wynn, hanem egy másik régi ismerős (egy korábbi történet kisfiúja, aki iszákos és bántalmazó apja halálát Spawnra keni, pedig a fiú végzett vele, amikor besokallt. Valószínűleg a menny buherálta meg az elméjét, mikor erre rájön, már késő.). Az angyal letaszítja Spawnt a pokolba (vagyis hát a démonok is segítenek neki ebben), majd pedig ő maga is utána zuhan.

A pokoli háborúban Spawn ellen fordul egy régi jó barát. Hát ez mekkora volt, emberek. Én egészen Cog öngyilkosságáig úgy gondoltam, hogy micsoda önfeláldozó ember (vagy démon). :D Errefel ő a legnagyobb gané a Spawn univerzumában! Szenzációs. Én teljesen kiakadtam.

A vége pedig, hogy Cog száműzi Spawnt a földre, megfosztva a szimbiótájától, kész katarzis. Mondjuk megjelent Nyx is, akiről tudhatunk már egy-két dolgot (ő lesz minden Spawn-geek férfi álma: az eredeti She-Spawn!). Meg hát a szimbióta követi Alt a felszínre, szóval lesz itt még nemulass.

Egy kérdés maradt bennem csupán. Mikor jön a következő? Jöhetne már holnap!

A képeken balról jobbra: Antispawn, pokolbéli démonmaca és a megtört Jason Wynn. A képeket a Spawn 18. kötetéből fényképeztem (Mcfarlane-Holguin-Medina, Infinity, 2020.)

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr4815500222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása