Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Mennydörgő Thor: az Istenölő gyilkosa

2020. március 29. - Peter Porker

Sziasztok!

A mostani helyzetben az öröm az ürömben az, hogy amellett, hogy sokat meditálhatunk itthon, több idő jut olvasásra is. A hétvégén kezembe vettem a Thor - A Mennydörgés Istene című Fumax kötetet, és rájöttem, hogy hazugságban éltem. Ugyanis ez a nálunk 2020-ban az Infinitynél megjelent Spawn: Az Istenölő folytatása. Az én szemszögemből nézve legalábbis. :D A Spawn állítólagosan elkaszált története ugyanis 2006-ban, míg a Thor ezen fejezete eredetileg 2013-ban jelent meg. Ma tehát duplázunk, ami a bemutatót illeti. Tessék felkötni a gatyát, spoilerek következnek.

Szóval az Istenölő Spawn (nem Al Simmons) egy Endra-Laba betévedt idegen, aki lerombol millió éves birodalmat, az istenek birodalmát. Fekete hajóján érkezik, váratlanul, senki sem látja előre érkeztét. A rövid történetben  Spawn minden Endra-Laban élő istent elintéz. Teszi ezt egy tömegpusztító fegyverrel, az Istenbombával, ami a földdel teszi egyenlővé a várost és minden élőlényt a környékén. Az istenek utolsó csatája ugyanis elég rövidre sikeredik. Végül megtudjuk egy tragikus szerelem köti Spawnt Endra-Lahoz, szerelme és egy angyal megölését követően folytatja útját. Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozik is, célja pedig mind a meggyilkoltak, mind a krónikás előtt ismeretlen maradt.

És most kapaszkodjatok meg. A Thor, A Mennydörgés Istene folytatja a fenti történetet. Miután Spawn egy ismeretlen aranypáncélos istennel küzdött meg, végül elesett egy idegen és istenek nélkül maradt elátkozott bolygón. A bolygó lakói sajnos örök nyomorban élnek. Ennek a bolygónak a lakója Gorr, aki elveszti feleségét, gyermekeit. Mivel hiába imádkoztak az istenekhez, senki sem segített rajtuk, ezért bosszút esküszik. Megtalálja a halott Spawnt és a még lélegző istent, akit Spawn fegyverével, a pokolból származó szimbiótával sikerül megölnie. Ő az első áldozata.

 Ezt követően Gorr időn és téren keresztül-kasul, világról világra utazik, hogy egyenként leszámoljon minden világ isteneivel, majd egy majd' ezer éven át épült Istenbombával készül a létezés minden síkjáról egyszerre kitörölni minden halhatatlant. Egészen addig ügyködhet ezen büntetlenül, amíg nem találkozik az ifjú Thorral a 9. században, majd a 20. században a bosszúangyal Thorral, majd az idős Thorral sok ezer évvel később. Vagy az korábban történt? Fene tudja. Lényeg ami a lényeg, Thor nem csak egy istenke, hanem minden istenek legistenebbike. Először csak egy bolygóról bolygóra haladó nyomozást, majd egy komplett hajtóvadászatot indít az istenek gyilkosa ellen. Végül Thor, igen, hárman, összefogva megküzdenek Gorral, majd a jelenkori Thor magába szívja az Istenbomba erejét és Spawn szimbiótáját is, így Gorr a múlté, lefejezett holttestét a böglyök is undorodva lakmározzák.

Természetesen a két képregénynek semmi köze nincs egymáshoz, de ha elolvassátok ezt a két fantasztikus kötetet egymás után, bizony sok egybecsengést lehet megfigyelni.

Remélem tetszett a bemutatóm. Továbbra is maradjatok otthon, ha tehetitek.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr5915569464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása