Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Dr. Strange - Eskü képregénybemutató

2020. április 27. - Peter Porker

Sziasztok!

Ma az NMK 56. számát fogom nektek bemutatni, ami a címben jelölt képregényt tartalmazza. Brian K. Vaughan (Saga, Y: Az utolsó férfi) írta és Marcos Martin rajzolta.

A képregény az Éjszakás Nővér rendelőjében nyit. Az Éjszakás Nővér, ha esetleg nem tudnátok egy orvos, aki szuperhősök orvosi ellátását vállalta magára, ami nem kis feladat. Sokszor találkozhattunk vele más képregényekben, viszont kevésben volt főszereplő, ahogyan az Esküben volt. Nos, Wong, Dr. Strange inasa ront be a rendelőbe, vállán a lőtt sebtől lassan elvérző mesterével.

A műtét közben Strange asztrális kivetülése asszisztál a kicsit sem megszeppent Nővér mellett, közben pedig elmeséli élete történetét, hogy hogyan omlott össze orvosi karrierje. Amint észhez tér, kezd rémleni neki, hogy mi is történt vele, ugyanis Dr. Strange védelmén egy átlagos golyó nem hatolhat át... Szóval az Útonálló nevű gonosztevő tört be Strangehez, és Hitler pisztolyával lövi meg a legfőbb mágust, és nem kis dolog miatt teszi ezt, mint Strange másik dimenzióból ellopott életelixírje miatt, ami megmentheti inasát az agydaganattól.

Az elixír, mint kiderül, nem csak Wong megmentésére, hanem minden más betegség eltörlésére is alkalmas lehet, ezért ha kiderül a léte, akkor bizony a gyógyszeriparnak annyi. Ezt fel is ismerik hamar.

Időközben feltűnik Dr. West is, aki Dr. Strange orvosa volt a balesetét követően, és nem tudta feldolgozni, hogy miatta Strange betegei kezelés nélkül maradtak (mert Strange az autóbalesetében olyan súlyosan sérül, hogy többet nem foghat szikét a kezébe, ezért lett vége orvosi karrierjének, és lett belőle mágus).

"- A rendelőmet egy démon gyújtotta fel?
- Rosszabb. Ez itt Marrakant, a pokolőr. Csak metszeteken láttam, de hamuvá égette az összes legfőbb varázslót, akivel az 1500-as évektől kezdve a pokolban dolga volt."
(részlet a képregényből, magyar változat: kilencedik.hu)

Na szóval a csattanó a történetben, hogy félig megőrült Dr. West raboltatta el a elixírt a főmágustól, ugyanis West egy gyógyszeripari cég vezérigazgatója (és ő is idézte meg a pokolfattyat). Ja és mellesleg Ő az ősmágus másik tanítványa, akiről Strange nem tudott. No de ne aggódjatok feleslegesen, a mi doktorunk simán legyőzi Westet, majd a bolond doki leesik egy ház tetejéről, az elixír törékeny üvegcséjével együtt. Viszont egy csepp maradt belőle.

Dr. Strange a hippokratészi esküjére emlékezve megmenti a segédjét Wongot. A világ összes betegén amúgy is lehetetlen lenne segíteni. És a végén még egy kis szerelemre is marad idő az Éjszakás Nővérkével...

Az író remek munkát végzett, és kifejezetten szeretem a munkáit (a Saga az egyik kedvencem). Ez a történet is kellően fordulatos és izgalmas, kis romantikával a végén. A rajzoló agresszív vonalait imádtam, a hátterekre fordított energia is kitűnik a képregényből. A színezők is rendesen dolgoztak, hol sötét hangulatú pasztelles, hol pedig színes szemet gyönyörködtető oldalakkal találkozhatunk. És az esőben játszódó jelenetek nagyon valószerűre sikerültek.

Le a fejfedővel megint. Ez tényleg egy jó cucc.

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr6415643948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása