Peter Porker képregényei

Peter Porker képregényei

Rai a Valianttól

2020. június 05. - Peter Porker

rai_1.jpg Sziasztok!

Ma ismét a Valiant Kiadó egy ingyenesen digitálisan hozzáférhetővé tett képregényét hoztam el nektek. Ez a képen szereplő Rai első része. Olvassátok szeretettel az ajánlómat róla.

Ez a képregény szerintem zseniálisan sikerült darab. Első ránézésre egy komoly Japán stílusú valaminek néz ki, viszont beleolvasva a képregénybe rájöttem, hogy ez sokkal jobb annál, mint eredetileg gondoltam.

A történet alapja, hogy Rai, egy új típusú szuper robot valamikor a nagyon távoli jövőben Új Japánból titkos küldetésre indul társával, Raijinnel, aki kisfiúnak néz ki, de ő is egy szuper robot, csak régebbi verzió.

Az apukájuk egy mesterséges intelligencia, ami megőrül egy képzelt (?) fenyegetéstől, ezért Rai (programja szerint) elpusztítja Új Japánt, viszont ezzel nincs vége a történetnek, csak ezzel indul. Rai és kisöreg Raijin pechükre pont az Anarcho Báró Klán területére tévednek és ott lerobban a kocsijuk. Miközben Rai szerelgeti a kocsit, a kis Raijin elpáholja a csúnya klánkomákat miközben jobbnál jobb poénokat puffogtatnak.

rai_01_preview-4_raijin.jpg

A kissrác, aki a régebbi verziója a gyilkos robotoknak végig kisfiúként viselkedik, és pont ez teszi az egész szituációt marha viccessé, mert miközben segítségért könyörög a másik robothoz, azalatt péppé zúz mindenkit.

Na de hogy mi is az a küldetés, amire elindultak a drága robotok? A tömeggyilkos mesterséges intelligencia, akit ők csak apjuknak neveznek, megsemmisült, viszont biztonsági mentéseket hozott létre. Ezek az utódoknak nevezett lények ha összeállnak, rebootolhatják "Apát", ezzel gondolom az emberiségnek lőnének. Ezt akarják hőseink megakadályozni azzal hogy az utódokat elteszik láb alól. Egyébként a teljes sztorit a kissrác meséli el a kocsmárosnak, mert az ő munkakörében dolgozók szeretnek történeteket hallgatni. :D

Az a helyzet, hogy ez a képregény sokkal jobb olvasmány volt, mint arra számítottam. A képi világa gyönyörű, szemet gyönyörködtető. A Japán szuperrobotok szerethetőek, igazából az első rész számomra tökéletesen felépítette a szitut, és egyből sikerült ráhangolódni. Pedig soha nem is olvastam Valiant képregényt a múltkori Punk Mambon kívül. A rajongók nyilván tudják, ki is Rai. Hát nekem ez nagyon pozitív élmény volt. Lehet egyszer beruházok rá.

Köszönöm a figyelmeteket. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://peterporkerkepregenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr9615742454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása